Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци още търсят съдействие за премахване на площадка за кучета в близост до детска площадка
Автор: Пламена Николова 15:27 / 04.11.2020Коментари (6)4420
© Varna24.bg
Варненци, живеещи в район "Одесос" все още се надяват институциите да прояват разбиране и преместят съществуваща площадка за разходка на кучета в непосредствена близост до детска площадка. Повод за притесненията им е инцидент, при който питбул нагриза до смърт пинчер пред очите на деца и родители, за който Varna24.bg съобщи. 

В писмо до медията ни дама, живееща в района, пише следното:

Пиша ви от името на живущите в район "Одесос", Варна, относно кучешката градинка на ул. "Черни връх“. На 23 юли т.г. поредният инцидент при който питбул разкъса малко куче пред погледите на децата и техните родители бе отразен от варненските медии, сред които и Varna24.bg.

След тази случка входирахме множество сигнали за премахване/преместване на опасната кучешка градинка от това място. За съжаление, получихме отговор от общината, че се планира единствено ремонт на градинката, в който липсват аргументи за отказа да се изгради нова кучешка площадка на подходящо място, което живущите в района дори сме си направили труда да намерим и предложим. Ремонтът вече започна с демонтажа на оградата, но за нас това не е решение на проблема, а само ще го задълбочи. 

Проблемът не е в състоянието на площадката, височината на оградата и т.н., а в нейното местоположение. Поради тази причина ремонтът няма да помогне. Входът на тази площадка за разходка на кучета всъщност започва от алеята, по която децата карат колелета и тротинетки. Стопаните и големите кучетата (например добермани и питбули предимно без намордник) изчакват да се освободи площадката точно до и на алеята и по този начин застрашават здравето и живота на децата. Преди няколко седмици доберман по-висо
© Varna24.bg
к от децата чакаше върху алеята, а децата го заобикаляха или се спираха уплашени и отиваха в друга посока. На няколко метра от там има спортно игрище и детска площадка, а бягащите деца дразнят животните. Детска градина "Христо Ботев“ е също на метри от градинката. Между другото, тази година община Разград одобри изграждането на 3 кучешки площадки, като условието е да са на отстояние от поне 500 метра от детски площадки, но явно за община Варна няма проблем.

Смятаме, че не е нормално площадка за разходка на кучета да е разположена до детска площадка, алея за каране на колелета/тротинетки, спортна площадка и детска градина.

Въпрос на време е да се случи пореден инцидент. Интересува ни кой ще поеме отговорност в община Варна или район "Одесос", ако се случи инцидент с дете след подаването на десетки сигнали.

Надявам се, че с Вашето съдействие ще успеем да се справим с този проблем, който застрашава децата ни".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ТЕ КОЛКОТО СА КЪТ ТЕЗИ ЗАГРАЖДЕНИЯ ЗА КУЧЕТА И ОБЩИНАТА 2 ЛВ НЕ ДАВА ЗА ТАКИВА, А КАРА СОБСТВЕНИЦИТЕ САМИ ДА ВЛОЖАТ СРЕДСТВА..НАКРАЯ ДА СЕ ПРЕМАХВАТ..АЛОУУ БГ МАМА, ЕДВА ЛИ ДЕЦАТА СА ВИДЯЛИ НЕЩО, ДОКАТО ГЛЕДАТ В ТЕЛЕФОНИТЕ ВИ, ЧЕ ПО-ЛЕСНО СЕ ГЛЕДАТ ДЕЦА ТАКА ;) А ВИЕ ГОВОРИТЕ ЗА П-КИ И ПАРИ, НОКТИ И ДЖУКИ !!! АЕ
0
 
 
Да позная ли, че тия "варненци" са няколко кифли, дето не знаят и децата си как да гледат.
Aнонимен
на 04.11.2020 г.
0
 
 
Кога общината ще вземе мерки и ще вкара ред? Омръзна ни от опикани подлези и тревни площи, пълни с кучешки лайна...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: