Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец: Крайно време е КАТ да погне тарикатите, които ни заслепяват с фарове менте
Автор: Пламена Николова 11:12 / 18.12.2020Коментари (14)5564
© Varna24.bg
Читател на Varna24.bg сподели за проблем, който вълнува много водачи на пътя. Той изрази възмущението си, че все по-масово явление е някои участници в движението да монтират крушки на фаровете си, закупени срещу 30-тина лева в интернет, които светят силно и заслепяват останалите участници в движението.

"Това е абсолютно недопустимо. Всеки, който е посещавал шофьорски курс и е чел правилника, би трябвало да знае, че дори използването на дълги светлини е забранено там, където има и други участници в движението, защото това крие риск от заслепяване и катастрофи. Когато се лепне зад мен в градски условия някой тарикат, пуснал силните си светлини, аз не мога да видя нищо в огледалата и докато стигна от центъра до крайните квартали, очите ми "изтичат" от напрежение. Това е безотговорно и нетолерантно, но явно за много хора дисциплината и отговорността не значат нищо. Тези хора са толкова нагли на пътя, колкото и в живота. Те държат на тях да им е добре, да им е удобно, без да се съобразяват с това как се чувстват останалите водачи. Затова много бих искал чрез вашата медия да заостря вниманието на контролните органи към този проблем, който създава рискови ситуации на пътя и може да коства човешки живот", гласи коментара на нашият читател.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.12.2020 г.
0
 
 
Бе кви 30 лева? За 15 си взимаш два броя с ветилаторчета отзад дето вият като на баба ми ригата и си №1. Верно е че пукат като пуканки в микровълнова но все ще издаянат 6 месеца а за толкова време що шофьори ще ослепиш! И кво е тва къси дълги? Та те имат само една светлина! Ама в техническите пунктове някой фарове проверява ли? Онези анджиклами там само прашоляк събират!
0
 
 
Какъвто и реглаж да се направи на обикновен фар с колкото и качествен да е ксесона, ефектът е заслепяване. Чисто технически този фар няма как да насочи такава светлина, защото не е конструиран за нея. Приеха закона, но контрол няма. Това трябва да се тълкува като каране с 200км/ч в населено място.
0
 
 
Тия с китайските ксенони да размислят, защото докопам ли се до някой такъв ще види зор. Но иначе да - лекарството за такива е яки глоби до откат.
0
 
 
Просто като ги видят, спират ги за проверка и после проверка на пункта, където са минали ГТП с нередовни фарове. Като се случи да карам срещу такъв, просто си лепкам дългите и изобщо не ми пука по простата причина че и на него не му пука за останалите...
0
 
 
Всеки си прави каквото си иска, а няма кой да следи за конкретния проблем и това е очевидно. Как минават ГТП тези коли (то е ясно как де)? Ако някой ми се изпери с тъпия си китайски ксенон, просто пускам дългите и си карам... трябва ли да ми пука след като на идиота срещу мен не му!?
+2
 
 
Отвратителни са тези фарове,аз шофирам доста извънградско и вечер като се разминавам с някой с китайски ксенони направо ми изтичат очите.Според мен няма да стане само с регулиране,защото при присветкане на такъв водач и той ми пусна дълги ,те бяха по-слаби от късите му.Нямам думи каква предпоставка за ПТП е това.КАТ вместо да се крият по храстите и да снимат за скорост,да започнат малко проверки за техническа изправност на автомобилите,особенно по по-малките населени места и извънградските пътища.
И напред Ботев теб обичам аз...
на 18.12.2020 г.
+3
 
 
В Пловдив същата работа, вирнали ги тея фарове ш каИш, че кокоша слепота имат. "Чефьорчетата " си ги настройват явно по дължината на улицата на село, ама не мисли тиквената глава, че заслепява всички насреща, че левия фар трябва да свети под ъгъл, за да не заслепява, че десноя не трябва да свти на пред а на длоу .... докато се прибера от работа особено зимата когато е тъмно от 16:30ч. е ад направо!
0
 
 
И още - има разни " симпатяги " с вградени допълнителни сини, червени мигалки , габарити че дори къси светлини светещи всякак но не и по редния и нормален начин.
+3
 
 
Китайски ксенон + обиновен рефлектор, който не насочва светлината правилно и става отврат да си отсреща... но не е виновен ксенона. Виновен е водача, че не си е центровал фаровете - всички фарове имат регулиране. Ако колата е много стара и нямат - става с подложки. Просто се кара на майстор да ги регулира, имат си машини за определяне на ъгъл, светлинен сноп и тнт. За "тарикатите" спестили 10 лева за майстор е редно да има наказания, да. Както и за тези с гърнетата от битака, които се чуват като минават в малките часове все едно каца самолет.
0
 
 
Подкрепям. Нека наглите бъдат санкционирани. Иначе няма да спрат!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи във Варна
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: