Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Напрежение: Радев попита Карадайъ коя му е родината, той му отговори
Автор: Екип Varna24.bg 16:15 / 18.08.2021Коментари (7)1752
©
Продължават новите консултации при президента Румен Радев за връчване на следващ проучвателен мандат за съставяне на правителство. Малко след 15.15 часа започна срещата с представителите на ДПС. По-рано днес при държавния глава влязоха депутати от "Демократична България“, а по-късно ще посрещне и "Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Гражданството на служебния министър Кирил Петков стана причина да се изостри тона между ДПС и Радев по време на консултацията.

Карадайъ попита Радев за гражданството на Петков, а президентът отвърна, че не е удачно точно от ДПС да повдигат темата, "защото въпросът за гражданството означава не само да имаш паспорт, а да носиш България в цялото си сърце".

"Когато избухна този скандал, аз се срещнах с Петков и го попитах коя е вашата родина-майка - България или Канада и получих еднозначен отговор - "България", разказа президентът.

Радев зададе същия въпрос и на Карадайъ - коя е неговата родина-майка. А той беше категоричен, че е България. Радев обаче намекна, че той не е искрен, съдейки по думите му, които е казал преди време.

"Колкото по-рано се изясни този скандал, толкова по-добре е за България и за демокрацията в България, защото нарушаването на Конституцията е един от основните проблеми и може би е на първо място дори пред другите кризи, които в конкретика може да разглеждаме, защото нарушаването на Конституцията е една огромна криза, огромна пропаст в демокрацията на страната", смята Карадайъ.

"Да, моята родина е България, отвърна Карадайъ. Но на база на исторически факти Турция се оказвала прародината му", обясни той.

Темата коментира и Йордан Цонев от ДПС. "Не мога да остана безучастен, когато българският президент пита коя е родината майка на председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Същия въпрос можем да зададем на бесарабските българи. Да питаме тази част от българското общество, която е доказала, че носи България в сърцето си, за разлика от Кирил Петков, защото тези хора, когато бяха поругани - избраха да останат тук, а имаха избор да не останат. Оставането означава, че носят родината в сърцето си и тази родина е България. В Конституцията чувства няма. Там пише, че човек с двойно гражданство не може да бъде избиран за министър".

Тонът в началото на консултацията беше по-мек. Президентът и представителите на ДПС се обединиха около мнението, че страната ни е изправена пред редица кризи.

"За втори път провеждаме консултации за съставяне на кабинет. На всички ни е ясно, че страната е изправена пред кризи. На всички ни е ясно, че само редовен кабинет с широка подкрепа може да изведе страната от криза", заяви Радев в началото на срещата му с представителите на ДПС.

Карадайъ посочи, че в момента страната ни е и в политическа криза.

"Нашата заявка беше, че безусловна подкрепа няма и непотърсена подкрепа също. Под безусловна подкрепа имаме предвид - възстановяване на нормалността в политиката и възстановяване на държавността, както и демокрацията в страната", заяви Карадайъ.

Страната има нужда от редовен кабинет, категоричен е той. "Нашия дял и нашия принос в името на стабилността на страната и в името на сигурността на гражданите винаги сме го давали и пак ще си го дадем", обяви лидерът на ДПС.

Радев използва възможността да упрекне Карадайъ, че не е останал на заседанието на КСНС. Карадайъ отвърна, че причината за напускането му е темата за бюджета, която е била повдигната без да е предвидено, а е било необходимо да се обсъди ситуацията с коронавируса.

Вчера президентът се срещна с представителите на "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС и "БСП за България".



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Никога повече толкова прозд президент във България.....
0
 
 
Корумпирана руска подлога.Антибългарин.Определено най-слабия президент изобщо в цялата история на БГ.Няма да бъде запомнен с абсолютно нищо.За толкова години не беше поканен никъде в Европа.Смятай какво посмешище е .И беше избран за президент само и заради външния му вид,но това както стана ясно бе огромна грешка !
0
 
 
Ако Карадайъ му беше отвърнал, Радев щеше да е доста затруднен. Неговата родина-майка се разпадна по Коледа през 1991 г.
+3
 
 
радефЪ е руска подлога,национален предател и позор за българското офицерство!Такива ги разстрелват без съд и присъда!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: