Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Студът или некомпетентността на кмета доведоха до ученическа ваканция и снежни блокади
Автор: Екип Varna24.bg 10:27 / 27.01.2010Коментари (21)17630
© Impact Press Group
Варна вече цяла седмица е под снежна блокада, учениците са във ваканция, останалата част от варненци се борят със суровите зимни условия. През изминалите седмици кризисният щаб ежедневно се събира, за да решава дали да бъде удължена ваканцията на учениците. Почти във всичките случаи вестта донесе много радост на учащите. Официалната версия, както и през тази седмица е студеното време и ниските температури.

Истината обаче е съвсем друга. От общината на практика абдикират от борбата със снежната стихия, заявявайки косвено - "Не можем да се справим". Това някак странно контрастираше с изказванията на кмета Кирил Йорданов от миналата седмица, че няма нищо бедствено в ситуацията, и "Просто валя сняг", докато автобуси закъсваха по улиците, автомобилите в кварталните улички бяха непроходими, учебните занятия бяха отменени. Докато огромни купчини с боклуци засипваха целия град и мини-сметища се бяха образували около кофите, кметът хладнокръвно съобщаваше, че ситуацията е овладяна и 80% от боклуците са събрани. А варненци виждаха друго.

Температурите, както вчера, така и днес, така ще е и до края на седмицата, във Варна са далеч по-високи от много места в България. Там обаче учениците са по класните стаи. Тук в града ни това не може да се случи не толкова заради температурите, колкото заради неспособността на кмет, общинска администрация и наетите от тях почистващи фирми да изчистят навалелия преди почти седмица сняг. Така се налагаше вместо общината и наетите за целта фирми, снегопочистването на места да се извършва от частници, които не можеха да вършат работата си без изчистени пътища - например фирмата, отговаряща за линии от градския и междуградския транспорт Транстриумф.

Учениците се радват, но както и те, така и всички варненци които продължават да се борят ежедневно със снежната стихия трябва да си зададат въпроса, дали наистина времето е толкова неблагосклонно към нас или причината се крие в способността на местната власт да решава проблемите?

Мнението си по темата можете да изразите в коментарите под статията или в специално създадената дискусионна тема ТУК!




Още по темата: общо новини по темата: 202
06.03.2010 »
25.02.2010 »
23.02.2010 »
23.02.2010 »
23.02.2010 »
22.02.2010 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 27.01.2010 г.
+1
 
 
Проблема не е в градския транспорт или пътищата, които поне по линиите на градския транспорт бяха сравнително добре изчистени, а в ниските температури по класните стаи!
+1
 
 
Решението за удължената до края на седмицата дървена ваканция е правилно. Особено за малките ученици. Моето дете не джитка по кафетата днес, а си стои на топло в къщи. А за това че започнало разчистване на снега из Варна - няма такова нещо. Такава киша е, че затъваш до колената. И кмета и общинарите никакви ги няма.
+2
 
 
Решението беше правилно,особено що се отнася за по малките ученици.В училищата е студено,навън също,прогнозата е че утре пак ще вали сняг...А в петък децата така или иначе бяха във ваканция...
+2
 
 
Абе как може да има толкова прости лапетии, пращали SMSи на кмета и човека онемял като видял колко правописни грешки има, за това трябва да се ходи на даскало и -50 да е, защото този народ затъпява и не ми се мисли какво ни е бъдещето. Всеки се прави на ефе:"Ко ше ти ходя на даскало ве, ко ше зубря да не съм балък ????" И аз бях ЗА дървена ваканция, но като гледам какви откровени тъпаци са повечето на моята възраст...нека да си ходим на училище, ваканции достатъчно има !!
-2
 
 
Къде я виждате тая снежна блокада не мога да разбера... всичко е изчистено от няколко дни... А това, че учениците не са на училище е едно адски глупаво решение, за което общината няма никаква вина. За сведение само вижте какво става с Истанбул. На 3 пъти по-малко сняг нямат ток, вода и транспорт. После обвинявайте общината. Не че съм им фен ама предвид ситуацияата се справиха много добре
-1
 
 
абе я не са правете до вчера всички мрънкаха за ваканция че било студено и какви не подобни човека влезе в положението им ся пък за ко ги е пуснал то човек не може да ви угоди и*ахти хората ко е виновен кмета незнам и много не ми се вярва да му се ходило на даскало ......
+3
 
 
за съжаление,всичко от написаното по горе е вярно.моят син е ученик в 9 клас и очакваше днес да е на училище за да може да го оформят по няколко предмета.учили са и в много по - студени дни.не разбрах защо точно трябваше да почиват до края на седмицата.явно кмета наистина доказва колко е некомпетентен и не може да се справи със снега вече цяла седмица.интересно как ли се справят хората, които живеят в скандинавските държави?не е лошо да почерпи малко опит от там.
+1
 
 
Ами май е така. Не ме кефеше вчера като мрънкаха някои хора за това, че не са оформени и за това не искат да се удължава ваканцията, ама им влизам в положение. И наистина днес не е прекалено студено, учили сме и в по-студени дни. Да не говорим, че никой от моите познати и приятели не очакваше да се удължи ваканцията. Всички смятахме, че днес ще сме на даскало. Днес почти всички ше джиткаме по кафетата, тъй че нито ще ни опазаят от разболявания нито от непочистените тротоари, ама поне ако паднем и се пребием кметът ще каже "ами аз им казах да си стоят в къщи, тъй че не съм виновен", нали?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: