Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Увеличават щата на общинско предприятие заради новите сини зони
Автор: Екип Varna24.bg 16:55 / 26.04.2010Коментари (0)2435
© Varna24.bg
С четири души трябва да бъде увеличен щата на общинското предприятие "Управление и реализация на националните програми и проекти", за да влязат в експлоатация новите сини зони в града. Това стана ясно на заседание на комисията по структури към ОбС. Местните депутати дискутираха въпроса, без да могат да вземат решение, тъй като липсваше председателят на комисията Октай Мустафов /ДПС/.

Пет ще са кратковременните зони, в които автомобилите ще могат да паркират срещу заплащане. Те осигуряват 200 паркоместа. За целта още миналата година са монтирани 10 автомати за издаване на талони. Каретата са: ул. "Русе" в отсечката между ул. "Кръстьо Мирски" и "Кавала"; площадчето пред ул. "Русе"; бул. "Чаталджа" между "Ген. Колев" и "Цар Асен"; ул. "Цар Асен" между "Печ" и "Драва Чех" и ул. "Преслав" пред Областна администрация. Тъй като районите са близо, те ще бъдат обслужвани от трима инкасатори. Четвъртата бройка е за счетоводител-касиер, обясни шефът на общинското предприятие Стоян Аргиров.

Той посочи, че гражданите ще могат да паркират, след като пуснат монети в автомата и получат талон. Цените са утвърдени в съответната общинска наредба и са: 50 стотинки за половин час, 1 лв. - за час, 2,50 лв. - за два часа и 3 лв. - за три часа. За живущите с постоянен адрес, е определена преференциална цена от 10 лева/месечно, но тя не им осигурява запазено място за паркиране на автомобила. Всеки от инкасаторите ще се движи с полицаи от "Общинска полиция", който може да издава наказателни постановления, каза още Аргиров в отговор на въпроси на съветника от БСП Пламен Начков. Има неизчистени моменти, но това е едно начало, посочи съветникът от ДПС Янко Станев.

От началото на годината искаме щатното разписание на администрацията, още не сме го получили, каза съветникът от ГЕРБ Пламен Пенев. Съпартиецът му Орлин Симеонов намекна, че решението не трябва да бъде приемано, докато администрацията не представи щатните бройки. След коментари, че забавянето на процедурата ще генерира загуби за общината, Симеонов заяви по адрес на кмета "да си опича акъла". Впоследствие местните депутати сметнаха, че принципно приемат решението, но за да се спази процедурата то ще бъде подложено на гласуване на следващо заседание на комисията или ще се внесе направо на сесия на местния парламент.

Около половин час по-късно по време на заседание на следващата комисия по собственост към ОбС, в залата на съветниците влетя и самият кмет Кирил Йорданов, който в този мандат не е присъствал на комисии. Дошъл съм на гости на господин Симеонов, коментира кметът. Останах с впечатление, че искате структурата на администрацията с призива да си опичам акъла, каза още Йорданов, а около 10 минути по-късно главният секретар на общината Михаил Куликов представи пред съветниците и списък с общинския щат.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 227
30.11.2023 »
28.11.2023 »
14.03.2023 »
22.07.2022 »
01.07.2022 »
28.06.2022 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: