Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Удрят Замунда и Арена за Нова година
Автор: Екип Varna24.bg 13:52 / 29.12.2010Коментари (87)9370
© Varna24.bg
Навръх Нова година се подготвя безпрецедентна мащабна международна полицейска акция, с която да се ударят двата най-големи виртуални пиратски сайта у нас - arenabg.com и zamunda.net. В операцията са включени и ченгета от Интерпол. Причината - сървърите на сайтовете са разположени извън България. Според оперативна информация машините с противозаконно съдържание на филми, музика и игри са локализирани в три държави, като две от тях са в Централна Европа, а една - в северната част на континента.

Очаква се спецакцията да бъде проведена буквално до дни и най-късно до финишира до края на януари 2011 година. След нея повече във виртуалното пространство у нас няма да съществуват сайтовете Замунда и Арена. В края на миналата седмица на централната страница на най-големия тракер у нас Арена се появи и съобщение, в което се намеква за предстоящите събития.

"Скъпи приятели, за пореден път нашия сайт е застрашен. Голяма е вероятността в скоро време да бъде проведена поредната атака срещу нас. Ние сме готови и този път да отстояваме правото на всекиго за свободно споделяне на информацията.

Не се учудвайте, ако някой ден сайтът Арена не се зареди. Нека това не ви притеснява. Въпрос на дни или дори часове е да "изгреем" отново. От нова дестинация, или ако се наложи, с ново име. И така толкова пъти, колкото се налага. За да ни има!" - пише в Арена.

Другият тракер - Замунда, който се води собственост на арабин, засега запазва мълчание, макар че неофициално също е предупреден за скорошното му спиране. Още в края на април тази година киберполицай №1 у нас Явор Колев каза, че двата сайта ще бъдат затворени.

Според специалисти два са начините, по които службите могат да дръпнат шалтера на торентите. Единият е да бъдат физически иззети сървърите им. Този вариант обаче би имал краткотраен ефект. Сайтовете поддържат резервни копия на цялото си съдържание и е въпрос на няколко часа да заработят отново от друга държава.

Другият по-драстичен метод е директно да бъде отрязан достъпът до адресите им, завършващи на com и net. Този номер беше приложен и върху скандалния сайт Уикилийкс. Домейнът им в org беше отнет от доставчика на услуги в САЩ, като оправданието беше заради нарушения от страна на Джулиан Асандж и неговите последователи. Вероятно същата тактика ще бъде приложена и спрямо родните пирати. Което ще остави българите без филми точно през почивните дни около Нова година.


Източник: в. „Седмичен труд"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.01.2011 г.
0
 
 
Защо само замунда и арена са на прицел малко ли други по смотани тракери има като р2рбг
Aнонимен
на 01.01.2011 г.
0
 
 
Ама голями шмесници са. По улицата ще те пребият и ограбят на 20 метра от полицейското управление и никой няма да си мръдне пръста( бъквално са ми казвали че нищо няма да направят след като ме ограбиха), торентите им криви. Е все пак "нашта полиция ни пази" от това да слушаме музика , да гледаме филми, защото при заплатите в България , няма как човек да отдели пари за софтуер, музика и филми.
Aнонимен
на 31.12.2010 г.
0
 
 
Пълни глупости. Нашите некомпетентни марионетни полицаи пак се подмазват на американците. Само в САЩ има закон, който лови торент сайтовете. В Европа няма такъв. Шведските сървъри затова са обичани, защото според шведските закони никой не може да им забрани да хостват сайтове със торент-търсачки. Както е известно на всеки лумпен, сайтовете със торентите не съдържат самите филми и т.н., така, че не могат да бъдат обвинени в нищо. Не и по европейските закони. Пак се потят напразно интелигентните ни полицаи, сякаш хората и идея си нямат ...
0
 
 
Това е пълна мафия и абсурд... Всеки т5рябва да има право да гледа и случа каквото си иска и да си го добавя по какъвто и да е било начин... Аз съм против тоози начин на защита на авторската собсвеност. Ако е книга е различно обаче защото се чете, било пред компа или на хартия, писателя я пише един път. мусикантите трябва д а печелят най вече от концерти... и ако някои си купи оригинален диск... Филмите на кино... Програмите трябва да се защитят но и да им съотвецват жените с възможн остите на хората... Не съм съгласен че някои ще ми изпее една песен и ще взима пари от всеки който си я изтегли. Пее веднъж и взима милиони без да прави нищо ... от къде на къде лол
Aнонимен
на 31.12.2010 г.
0
 
 
Всички НИЕ плащаме заплатата на Явор Колев и финансираме неговите акции с данъците, които плащаме! А човека си печели от подкупите от фирми разпространителки, купили нечии авторски права. Всичко това е за наша сметка! Някой трябва да пусне водата в тая тоалетна!!!
Aнонимен
на 31.12.2010 г.
0
 
 
хехее всичко оправиха и се захванаха с торентите... смешници, до кога ще ги търпим незнам
0
 
 
Абе аре стига простотии, всичко Мара втасала, само това не е оправила.... Просташки популизъм от селски тип.
+1
 
 
Всичко това е чиста проба популизъм на гърба на данъкоплатеца. Преди няколко седмици имаше идентична акция от страна на Американското правителство със сайта torrent-finder.com. Резултатът беше, че тази търсачка (дори не е тракер, а търсачка, обърнете внимание!) я нямаше 2-3 дни и после се премести на нов адрес torrent-finder.info и в момента си работи необезпокоявано. ArenaBG също май се готви да се мести на нов швейцарски домейн. В момента също така се разработват и .p2p домейни, които няма да се регистрират през ICANN => няма да се регулират от правителства и/или корпорации. Това води до въпроса защо се организират подобни безсмислени и несъмнено скъпи операции щом те няма да доведат до нищо в крайна сметка? Или г-н Колев е много глупав и си мисли, че това ще проработи, или е много нагъл да харчи парите от нашите данъци по такъв прахоснически начин!
Aнонимен
на 30.12.2010 г.
-2
 
 
Не се притеснявайте българи - все още има видеотеки! Филми ще има. Просто кражбите ще спрат!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: