Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Двойна глоба за превишена скорост за нарушителите на пътя
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 04.02.2011Коментари (29)5107
© Varna24.bg
От 4 февруари влиза в сила новият Закон за движение по пътищата, който бе приет окончателно в парламента на 19 януари. Двойна ще е глобата за превишена скорост на пътя. Според поправките шофьорските книжки ще се вземат само на системните нарушители и на тези водачи, които вдигнат повече от 50 км/ч над позволеното в града.

Карането в бус лента пък ще се наказва с глоба от 50 лева, а не от 20, както беше досега. Въвежда се и санкция с електронен фиш след заснемане на нарушение с камера. Той ще стига за три дни по пощата до водача. Ако той плати глобата в срок до 14 дни, ще ползва 30% отстъпка от сумата.

Въпреки че законът влиза в сила от днес, заснетите от камерите на КАТ реално ще започнат да получават новите електронни фишове най-рано от март-април, тъй като в момента "Пътна полиция" все още не е изградила напълно системата.

Средствата от наложените глоби постъпват във Фонда за безопасност на движението. Те ще се използват за дейности по контрола на движението и подобряване на пътната безопасност.

Източник: Ekip News









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ТРЯБВА ДА СА ДРАСТИЧНИ ТЕЗИ МЕРКИ,МАЛКО СА ХОРАТА,КОИТО СПАЗВАТ ОГРАНИЧЕНИЯТА И СПИРАТ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ.ДА СЕ МОНТИРАТ ПОВЕЧЕ КАМЕРИ.ИЗБИХМЕ СЕ,НЕ ПАЗИМЕ ДОРИ ДЕЦАТА СИ.
+1
 
 
Разбира се, който има кинти ще си плаща. Голяма работа, че ще е 200лв. глобата примерно. Те изгарят бензин за толкова пари за 1-2 дни.
-1
 
 
Krasimir Lalov, защо не си яздиш кончето по байрите.Там няма катаДжии с мазни ръце от мазните ти пари.И защо даваш та да се омазни човека.
-1
 
 
niknay, радиото за което говориш го има със сигурност в Германия, но се дава информация за пътната обстановка и не те учи как да заобиколиш закона.Това за 50 км/ч го обясни на една от пишещите дето каза, че не глада километража.
0
 
 
двойна надница за КАТАЖИИТЕ сега потъркват мазно ръчички гадовете
0
 
 
В някой държави имат нещо като национално трафик радио което се хвашта из цялата страна и има безплатен телефон на който шофйори дават информация за хайки,засади и нови радарни акции. А това с 50 км над допустимата и то градско е лудост - някъде взимат книжките за вечни времена а при нас (Абсурдистан ) само някаква си жалка глобичка . Май идиотите на тази недомислица нямат малки деца или стари родители които ходят по градските улици .
-1
 
 
Могат да вземат ако дадеш.Не гледаш километража, пък после се молиш - ама неможе ли нещо да се направи, хляба ми вземаш и т.н.
0
 
 
не си гледайте километража, оглеждайте се за катаджии.. даже да сте изрядни пак могат да ви вземат пари..
-3
 
 
досега не сам спазвала ограни4ение карам си както са ме у4или само спазвам на пешаходната патека другаде не само! газзззззз и се пазете ви желая 4е сега куцо сакато вси4ки са на волана е това не им харесвам.
-1
 
 
Няма такава идиотщина ! Значи сега който има пари ще кара с 90 из града и няма да му се вземе книжката, а ще плаща глоби само ? Малоумна история, КАТ огладня като гледам. Отделно - парите от фишове, актове и тнт къде отиват ? Тия пари са много повече от заплатите на служителите на КАТ, какво значи "подобряване на пътната безопастност" ? Някой видя ли да се е подобрило нещо ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: