Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Половината българи не знаят за какво служи телефон 112
Автор: Екип Varna24.bg 14:23 / 15.02.2011Коментари (32)4790
© Varna24.bg
53% от българите не са наясно за какво служи телефон 112, съобщи Данка Недялкова, говорител на "Национална система 112". Предаването на сигнал до Спешна медицинска помощ отнема най често 2-3 минути. Около 11 хиляди сигнала дневно постъпват на спешния телефон от цялата страна.

Преди време тийнейджър от Пловдив се обадил на 112, за да съобщи, че приятелката му се готви да скочи от покрива на блока, в който живее. "Благодарение на този реален сигнал, който ни подаде момчето, екипите на Спешна медицинска помощ и полиция свалиха момичето от покрива", каза Недялкова.

Операторите на 112 често стават свидетели и на жестоки драми като тази, в която младо момиче е било изнасилено в двора на детска градина в Сливен. На спешния номер е потърсило спасение и детенце от социален дом, което съобщило, че е пребивано постоянно от възпитателя си. "Възпитателят в дома системно е упражнявал насилие над него и побой. Благодарение на неговия сигнал започнаха проверки. Случаят приключи благополучно", добави още Данка Недялкова.

От системата 112 са доволни, че децата все повече започват да подават реални сигнали за ситуации, в които трябва спешно да се отреагира.

Източник: Дарик Радио









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вълев,моето момче!! Ако аз бях лекар, щях да знам какво значи телефон 112 А ако бях хирург, щях да знам, че да махним един орган ,не го правим защото искаме, а го правим защото този орган не работи добре не работи в синхрон с останалите и не само това, а им вреди и прече те да работят, защото внася неговите отрови сред тях ..... Именно затова и по същите причини се маха и един коментар! Когато е твърди невъзпитан ,страшно некомпетентен, адски не намясто, и крайно некултурно и срамно и прече на темата ,която се дискотира .... Махат го защото са възпитани и да не казват на този ,който го написъл МЛЪКНИ Честно не съм чел твоя коментар и незнам за какво става въпрос(съвсем сериозно ), но едно мога да твърдя моето момче, че си страшно много невъзпитан и ако аз бях щях да те изтривам тотолно от страницата теб и още няколко екземпляра ,не само вашите коментари, ако изобщо бих могъл да ги наричам коментари те никога не са били по темата или на място и винаги съдържат плоска неизяснена ирония или вулгарни думи .... и за последно Вълев ако обичаш Въфли ЯЖЖЖ Въфли ,вместо да отговаряш !!!!!
0
 
 
Браво на г-н Алатраш - казно е няколко пъти?!
0
 
 
Беше интересно да чуя мненията на г-жа Атанасова и г-н Алатраш .В тях има много истина .Нека българинът използва 112 разумно.Адмирации за всички хора работещи в услуга и грижа на гражданите.В другите европейски държави няма изискване служителите на 112 да имат медицинско образование.
0
 
 
Напълно подкрепям г-н Алатраш.Наскоро гледах репортаж на БТВ, който засегна същите въпроси. http://www.btv.bg/bg/news/bulgaria/institucii/story/1525891713
0
 
 
Госпожа аз не коментирам въпроса с вас, като отделна единица а казвам на хората една тъжна истина от кухнята на 112 истинско мнение как стой въпроса !!!! Как така зависи от колегите в СП дали ще го приемат или не ,то се записва и нямат право да го отхвърлят,защото ще ги санкционират и ще ги съдят на лекарите а не на вас (именно затова рецетирах думите на Mark twain)и ще се обадят от хляда и една структири да накарат и лекарите и линейките да тръгват и седни кажи и обяснявай че случя не е спешен затова и зажалост знаем че 112 работи и с това приключвам и връчвам го като специалин поздрав за госпожа Тодорова
0
 
 
И държа още веднъж да ПОДЧЕРТАЯ -112 РАБОТИ!!!!!
0
 
 
Точно това се прави, затова казах,че не коментирам работата на колегите от СП!Кой адрес ще посетят си е тяхно решение, не наше задължение!!!!Смятам че повече коментари по въпроса са излишни!!!
0
 
 
Не е така госпожа ,по-лесно, по-бързо и по-ефикасно е да има лица с медицинско образувание (сестри или фелшари )на тези служби, и те да ришат какви случия да се предават нататък и какви случия да се обърнат към семейните лекари или към неотложната помощ и частна медицинска кавалерия. защото друго е да кажиш има пожар и друго да кажиш един човек в някакво село има болка в гърдите с ерадияция на лявото рамо ,защото пожарат е пожар няма как да се изгреши , но болката може наистина да е инфаркт а може и да е една безобидна настинка !!!!!въпросът толкова много е сложен, но нали лекарите от бърза помощ получават по 5000 лева заплата и хората ги обичат(един пацент каза на един лекар от бърза помощ ама ние ви обичаме и ви уважаваме ) именно затова нека теглят ......
0
 
 
Не е така госпожа ,по-лесно, по-бързо и по-ефикасно е да има лица с медицинско образувание (сестри или фелшари )на тези служби, и те да ришат какви случия да се предават нататък и какви случия да се обърнат към семейните лекари или към неотложната помощ и частна медицинска кавалерия. защото друго е да кажиш има божар и друго да кажиш един човек в някакво село има болка в гърдите с ерадияция на лявото рамо ,защото божарат е божар няма как да се изгреши , но болката може наистина да е инфаркт а може и да е една безобидна настинка !!!!!въпросът толкова много е сложен, но нали лекарите от бърза помощ получават по 5000 лева заплата и хората ги обичат(един пацент каза на един лекар от бърза помощ ама ние ви обичаме и ви уважаваме ) именно затова нека теглят .......
0
 
 
Не коментирам работата на колегите от СП,но да се обвинява 112 че не си върши работата е просто....нелепо!!!!!А това ,че обществото не е запознато с дейността на 112 не е вина на работещите/пдчертавам-работещите/ в системата.Има медии вместо да ни пълнят главите с глупости всеки ден, могат да разяснят на хората как и защо РАБОТИ системата и че за недобросъвестните има солени санкции!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: