
ЗАРЕЖДАНЕ...
Варненци използват сол 3-4 пъти над нормата, според специалист | ||||||
| ||||||
80% от солта приемаме с готовата храна. От 3 до 5 грама е съдържанието й в джобове, пици, сандвичи. За да се постигне договореност с индустрията, сдружение "Обществено здравеопазване 99" с председател доц. д-р Невяна Фесчиева организира среща с производители, на която ще набележат мерки за намаляването й в продукцията им. Най-много сол имало в хляба, уточняват специалистите. Високо кръвно, инфаркти и инсулти са най-честите болести, които се дължат и на прекомерна консумация на сол. 2,5 млн. българи са с високо кръвно, а сърдечно съдовите заболявания са най-честата причина за смърт. Варна е единственият град у нас, който се включва в световната седмица от 21 до 27 март - "Информирай се за солта", посочи зам.кметът на Варна доц. д-р Христо Бозов. Тазгодишното мото на седмицата е "Солта и здравето на мъжете", които като цяло обичали повече да пресоляват. Източник: "Позвънете: ВестникЪт" |
Абонирайте се за mail бюлетина ни ! | |
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона. | ![]() |
e-mail: |
Ако днес имаше местни избори във Варна? | |
Аз съм гласувал/а за кмета и отново бих го подкрепил/а | |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета, но бих го подкрепил/а | |
Аз съм гласувал/а за кмета, но вече не бих го подкрепил/а | |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета и отново не бих го подкрепил/а |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg