Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
460 хил. автомобила без гражданска отговорност, спират ги от движение
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 18.04.2011Коментари (36)6163
© Varna24.bg
460 хил. собственици на коли без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" получиха предупредителни писма, че ще бъдат глобени, а автомобилът ще бъде спрян от движение. Писмата са изпратени от Гаранционния фонд, който плаща на пострадали при катастрофи, когато виновният шофьор е избягал или не е имал "Гражданска отговорност". В писмото се обяснява, че ако собственикът на колата не даде доказателства, че има застраховка, данните за автомобила ще бъдат изпратени на КАТ за спиране от движение и за налагане на глоба от 400 до 600 лв. Ако колата е на фирма, санкцията е от 2000 до 5000 лв. За първи път данните на КАТ за колите в страната към 11 март са засечени с информацията на застрахователите за сключените полици "Гражданска отговорност".

Така се оказва, че 460 хил. коли нямат задължителната застраховка. Заради големият им брой страната е застрашена в ЕС да въведат граничен контрол на колите с българска регистрация. За да не се стигне до това от Гаранционния фонд са изпратили писма до нередовните собственици на автомобили. В някои от случаите хората може да получат писмо, въпреки че си имат застраховка. Данните до фонда се изпращат от застрахователите от цялата страна и може да е допусната техническа грешка. Затова хората с валидна полица трябва да се обърнат към своя застраховател, който да подаде коректните данни до Гаранционния фонд. Ако не можете да откриете своя застрахователен агент, можете да се обърнете и директно към Гаранционния фонд. Ако сте продали автомобила си, но това още не е отчетено в регистрите на КАТ и при застрахователите, също може да получите заплашително писмо, но няма за какво да се притеснявате. А ако действително нямате застраховка, добре е да си направите или да поискате автомобилът временно да бъде спрян от движение, за да избегнете глобите.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Застрахователите са нагли кръвопийци! Когато станат коректни с клиентите си, тогава да очакват да си изпълняваме задълженията и ние!
+1
 
 
Ай, сиктир бе, мене като ме натресе някакъв пияндур и избяга, да не би гаранционният фонд или някой друг да ми покри щетите? ШЕСТ МЕСЕЦА от КАТ издирваха пияното говедо, въпреки, че знаеха кой е, къде живее, каква кола кара и кога е извършил ПТП-то. През тези 6 месеца колата ми беше "на трупчета", защото нямам протокол за ПТП и не мога нито да я оправям, нито да я карам, нито да взема обезщетение. НИЩО! За какво съм ги плащал тази ГО и тази винетка, данък? 200лв, ей така си потънаха, без да имам грам вина, да не говорим за другите разходи и неудобства, които преживях заради някакъв нагъл пияндур!Единствено славя Бога, че се разминахме без жертви и контузии, но за поредн път се убедих, че това нашето НЕ Е ДЪРЖАВА, и че законите са създадени за да обслужват интересите на определени персони.
+3
 
 
Не може без гражданска отговорност,хайде най-после българите да се научим да спазваме законите!!!
+2
 
 
Хахахаха...и ние получихме такова писмо за кола, забележете бракувана в КАТ, но те ни пишат да си платим ГО. А колкото до това дали да плащаш или не като не си караш колата и аз не съм съгласен да плащам за нещо което не ползвам. Ние два месеца се чудихме дали да дадем една камара пари за ремонт на колата или да е бракуваме, но понеже имаме две коли решихме да е махнем, но ако беше само тя едва ли щяхме да е бракуваме. Първо щяхме да събираме пари за ремонта, а след като е поравим щяхме да събираме за ГО , винетка и т.н.По правилното е да има проверки на движещите се коли за ГО и яки глоби ако няма ГО, ама кои ли ще го направи
0
 
 
Искаш кола - плащаш си ... не щеш кола - има градски транспорт ;] не виждам проблем :?
+2
 
 
плащайте си всичко :)) пак ще ви глобят
+4
 
 
значи според мен плащаш когато ползваш!така е с парното плащаш щеш нещеш,дървена история!да има пари в хазната е важно пак хората да му мислят! като ви чета коментарите ми става смешно тоя селянин ония селяндур,хора погледнете се отстрани и се вижте какъви сте!!!а утре тоя с големите претенции на светофарите се прави на турбо газар да мине отпред,авсъщност е турбо комплексар с малъка..... те са такива!
+1
 
 
евалата марто . Ми аз кат съм навънка и не си карам колата в бг , щн tree да ми я бракуат бе , 6пециалисти такя ?
0
 
 
добре бе като си карам мотора 9 месеца а колата 3 от къв зор да плащам на колата и на мотора граждански за по 1 година?тея се плющят вече
+1
 
 
Ей човек кат ви чете ще каже, че вие сте проверили катаджиите не те вас!!! Аз смятам, че трябва да се плаще и сам за да бръкуват колите. Ако ще е да е за всички - неможе едни да плащат други само да реват. Всички живеем в БГ и всички имаме еднакви права и задължения, въпреки че някои само правата си знаят
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: