Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изцяло обновиха сектор към Родилно отделение в АГ болницата
Автор: Екип Varna24.bg 13:31 / 08.09.2011Коментари (0)2150
© Varna24.bg
В изпълнение на управленческата си програма, управителят на Специализираната АГ болница направи доста за подобряване условията за труд на персонала и грижи за пациентите и бебетата. Изцяло със собствени средства бе извършен основен ремонт на десет болнични стаи за родилки и новородени на петия етаж. Така майките и техните бебета ще получават квалифицирани грижи при условия, които се доближават до тези във ВИП стаите.

Десетте стаи са с по едно и две легла, като на всеки две от тях като малко апартаментче има самостоятелни санитарни възли, които също бяха основно ремонтирани. Сменена бе дограмата на прозорците и ел. инсталацията, подовите настилки, стените и вратите бяха пребоядисани. За съжаление отделените средства не стигнаха за подмяната на леглата, като само едно от тях струва до 1000 лева, съобщи управителят д-р Радослав Минков. Всъщност всички подобрения, които са извършени и предстои да бъдат направени са изцяло със собствени средства. Финансирането на болницата е от приходите по здравна каса и собствени приходи, като единствената помощ последната година бе дарението на една холандска фондация SMHO. Тя дари три кувьоза за недоносени бебета, както и инструментариум за операциите на родилките и гинекологично болните жени.

Ремонтите ще продължат и през есента. Особено важна е инициативата да се обнови изцяло реанимационно-оперативният блок на втория етаж, за което вече отново са заделени собствени средства. Дограмата тук е в окаяно състояние и не е сменяна от основаването на болницата през 1974 г., а пациенти тук са родилките след секцио и оперираните жени.

Въпреки, че болницата вече две години работи в условията на криза, през тази година, откакто управител е д-р Радослав Минков, ръководството е успяло да увеличи на два пъти заплатите на персонала, които все още са най-ниските сред здравните заведения във Варна. Не е без значение, че тук се предлага висококвалифицирана медицинска помощ и отлични грижи за малките и големи пациенти на много високо ниво, което е според д-р Радослав Минков е най-важната и основната задача на болницата. Желанието на управителя сега и вбъдеще е да изписват здрави и щастливи пациенти и екипът на болницата да работи в нормални и спокойни условия.

Днес четвъртък за Неонатологично интензивно лечение е докарано от Търговище бебе на 10 дни с тегло от само 480 грама. При капацитет за интензивни грижи 10 легла в интензивното отделение се отглеждат 16 бебета - 4 са на командно дишане, от който 2 бебета с тегло 580 и 750 грама; под 1000 грама се лекуват 4 бебета. През 2010 година в специализираната АГ болница са родени 2440 бебета, в МБАЛ "Света Анна" - 1914, и в "Майчин дом " - 868 бебета. До четвъртък в АГ болница са родени 1605 деца.

На тържественото откриване на реновирания пети етаж, лентата преряза кметът Кирил Йорданов, в присъствието на заместник кмета доц д-р Христо Бозов, общинският съветник д-р Ивайло Бояджиев, шефове от общинската здравна дирекция и други.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: