Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изрисувани училищни сгради посрещат първия учебен ден във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:37 / 15.09.2011Коментари (0)2401
© Народно дело
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Как посрещаме първия учебен ден във Варна - с изрисувани училищни сгради. Техниката, позната като графити, при която младежи рисуват с цветни спрейове по стените, отдавна е призната като изкуство. Провеждат се дори състезания на най-изявените майстори по цял свят, че и на нашия вълнолом.
Дори школските ръководства вече нямат нищо против децата да изявяват откровенията си с форми по стените, вместо да извършват непристойни действия на улицата. Пък и така фасадите щели хем да добият закачлив вид, хем да не се зацапват.

Дали обаче този принцип важи навсякъде, или когато нещо е вече разрешено, трябва да се намери друго действие, което да вдигне адреналина. Все пак "забраненият плод е най-сладък".
Приближаваме се към някои известни варненски училища и какво да видим. Отблизо картината е съвсем различна.
Например до реалистично изписана буболечка четем: "Тази мравка прилича на Сашо". Другаде виждаме обяснения в любов или квалификации за съучениците като еди-кой си е тъп, умен, глупав... и така нататък. Има и по-лирични закачки, като някои са си направо вулгарни.

От доста време насам министерството тръби, че ученическите чанти от първи до седми клас ще отпаднат. Няма такова нещо, коментират варненските директори. Според тях единственият начин е да се използват останалите от предишни випуски комплекти, тъй като трайността им била 3 години.
Това обаче не означавало, че материалите ще стигнат за всички, смята ръководството на VII СОУ "Найден Геров". В същото време родители постоянно задавали въпроси за двойните комплекти. Оказва се, че засега няма бюджет, който да ги осигури за всички. Частично можели да се облагодетелстват ІІІ, ІV и V клас, но не и останалите.
Първокласниците ползвали своите еднократно. При втори и трети клас невинаги броят на хлапета от предходния випуск съответствал на настоящия. Освен това има амортизация и бракуване, допълват от дирекцията. Учениците от V и VІ клас тази година получават учебници от нови автори и не би могло да се ползва втори комплект. 100% доставки не могат да се получат.

За работното време на директорите, което вече ще се следи, от VII СОУ смятат, че за да се спазва то, началствата просто трябва да спят в училище, тъй като работата никога не свършва. През останалото време те ходят по институции и при една проверка можело да изглежда, че някой липсва. Гражданите пък си мислели, че в школото може да се влиза денонощно за всякакви въпроси и там постоянно някой трябва да дава отговори за всичко.

Иначе там вече отдавна има бели дъски във всяка стая, а вратите от тази година са с прозорчета, за да се вижда още от коридора какво прави даден клас и дали дисциплината се спазва. Така учителят няма да се чувства сам, нито някой би си позволил своеволия, коментират служителите.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 293
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: