Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отново поискаха отвод на обвинението по делото "Килърите"
Автор: Екип Varna24.bg 12:02 / 28.09.2011Коментари (0)1352
© Impact Press Group
Отново поискаха отвод на обвинението по делото "Килърите". В началото на днешното заседание съдия Димчо Луков се произнесе по поискания от защитата отвод на прокурор Ася Петрова. Той остави искането без уважение поради това, че аргументите за предубеденост, цитирани от защитата, а именно, че прокурор Петрова е вписала в протокола от разпита на свидетеля Георги Цолов по време на досъдебното производство думи, които той не е произнасял, както и това, че несвоевременно е уведомила защитата за това, че свидетели с тайна самоличност с номера 4 и 10 са едно и също лице, са неоснователни.

Съдия Димчо Луков остави без уважение исканията за наказание на прокурор Ася Петрова от страна на адвокати Анадолска и Апостолова, както и от страна на прокурор Петрова за наказание на адвокати Апостолова и Найденов. От прокуратурата съобщиха, че вчера са получили писмо от Районна прокуратура-Петрич, от което става ясно, че адвокат Илиян Василев е поискал отлагане на дело в Петричкия районен съд поради това, че има ангажименти по делото "Килърите".

В същото време заседанието по делото "Килърите" бе отложено поради искане на адвокат Илиян Василев да отсъства заради ангажименти в Петричкия окръжен съд.

Съдия Димчо Луков прочете молба от адвокат Илиян Василев, получена днес в 9.20 часа, с която той уведомява, че се отказва от защитата на Георги Вълев. Затова той е уведомил подсъдимия чрез неговите близки и заявява, че не следва делото да се спира поради неговото отсъствие. След като от прокуратурата съобщиха, че адвокат Карен Бейлерян вчера следобед е бил на дело в Районен съд-Добрич, за което не е уведомил съда, адвокат Бейлерян заяви, че иска отвод на тримата прокурори поради предубеденост. Адвокат Карен Бейлерян бе подкрепен и от останалите защитници. От прокуратурата заявиха, че искането на защитата е неаргументирано и не основателно. Прокурор Ася Петрова заяви, че би следвало да се използват разпоредби от Закона за специализирания съд, тъй като гледаното в момента дело от 1 януари 2012 г. ще е от неговата компетенция. Според тях участниците са длъжни да се явяват независимо от призоваването им по други дела. Съдът се оттегли на съвещание, след което ще се произнесе по искането за отвод за тримата представители на прокуратурата.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: