Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Камери запечатали заплахите за убийство, отправени от Рашков?
Автор: Екип Varna24.bg 09:43 / 30.09.2011Коментари (34)4348
©
Камери са запечатали заплахите за убийство, които Кирил Рашков отправил към Веселин Христов и съпругата му Иванка Петрова няколко часа преди племенникът им Ангел да бъде премазан фатално в Катуница. Доказателството е най-сериозният коз в ръцете на прокуратурата. Предполага се, че ще бъде назначена експертиза на видеоматериала, за да се установят с точност датата и часът на заплахите.

На кадрите се вижда как осем часа преди трагедията Кирил Рашков, внукът му Киро и техен братовчед отишли в кафенето на Веселин Христов. Рашков старши се изплюл в краката на хората с думите "Гяури мръсни". След това им казал, че ще им извади очите и че ги чака смърт. Цялата зловеща сценка била уловена от охранителните видеокамери от къщата на Веселин Христов.

Той се оборудвал с тях след като преди две години в заведението му била хвърлена самоделна бомба, а колата му била изпепелена. Междувременно проверките не установили кой е поръчителят на двете престъпления. Затова още миналото лято Веселин и 300 души от Катуница се подписали в жалба срещу клана Рашкови с основния аргумент, че фамилията тероризира цялото село.

Кавгите между Веселин Христов и майка му София с Кирил Рашков датират от времето, през което жената е била кметица на Катуница. Още през 2001 година тя алармира, че Кирил Рашков е заградил незаконно 43 декара общинска земя край Катуница. Проверка от април същата година на община Садово констатира нарушенията на Рашков и го предупреждава да махне парапетите. Два месеца по-късно той отново почнал да огражда и да прави навеси. 

Следват нови проверки, предписания сам да си събори оградите и обсъждания в местния общински съвет, от които не последвало нищо. През декември 2001 цар Киро дори внесъл на сесия предложение да купи имотите, а когато съветници започнали да гласуват, той се изправил и заявил, че сега ще гледа кой какъв вот дава и после всеки ще си носи последиците.

Две години по-късно Рашков увеличил заграбеното с нови имоти, като общо присвоената от него общинска горичка станала около 90 декара. Вътре той си построил хасиенда, започнал да отглежда сърнички и направил басейн с нещо като открита сцена. Незаконните му огради и палати край селото бяха бутнати от РДНСК едва в началото на тази година.


Източник: в. "Монитор"



Още по темата: общо новини по темата: 68
12.11.2022 »
23.09.2022 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.11.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
то тря се иде пред парламента цяла България и да ги изядем живи политици и нз си още кфи корумпирани има там живи да ги одерят дигнете се цяла България в софия !!1
+1
 
 
След като прочетох статията, аз нямам думи вече за да изкажа възмущението си от гнусните дела на този самозабравил се циганин и политическата върхушка, която го толерира мандат след мандат, забравила народа и Родината си. Позор! :(((
0
 
 
ае тоз мангал защо още някои не му е пуснал олово в главата
0
 
 
Ако Кирил Рашков бъде осъден за заплахите за убийство , то демокрацията и правовата държава са факт !
+3
 
 
Ами да го затворят за етническо подстреклаване, няма само националистите и младежите да гонят!
0
 
 
ако тапите полицаи бяха обърнали внимание нямаше да се случи всичко това .сега да бъдат уволнени а разхкови до живот в затвора .там ще се погрижат за тях...
+4
 
 
Освен този , има още стотици такива , нагли и безкруполни ... те ни дават алкохола , горивото , ако щете хляба , правото на труд и даже правото на живот .... как да се оправи тази държава , след като са навързани като свински черва чак до най висшите институции , а нас като народ , са ни разделили на какви ли не партии и етнически групи !? От време на време гърмят по един за да си запазят позициите в политиката , ето това сега е предизборно ... Блажени вярващите защото само БОГ може да ни помогне , ако целия народ не се вразуми и се обедини в една обща кауза - България ! Многото партии не са нищо друго , освен разединение на нацията ( разделяй и владей ) ... Искам да живея в една страна на щастливи хора ... АМИН !
+4
 
 
Този нагъл мангал убиец за каквото и да го вкарат в затвора го чакат само "забавления"! Ще си направи услуга, ако умре рязко. Слифчо Атанасов да дойде да ни обясни защо е издал на криминален циганин от Катуница кметски пропуск за Централна Градска Част - интегрирал ли го е?! Няма смисъл да превръщаме Пловдив в бойно поле, заради медийните проститутки на ДПС и БСП, които бълват измислици и провокации ! Както виждате мрежата е пълна с платени истерични "стратези" !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: