Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С интегрираната информационна платформата автоматизира дейността на Общината
Автор: Екип Varna24.bg 10:59 / 16.11.2011Коментари (1)2228
© Varna24.bg
С интегрираната информационна платформата ще се автоматизира дейността на Община Варна. Това каза изпълнителният директор на фирма "Браво Инвестмънтс" ООД Тошко Георгиев. Фирмата се занимава с внедряване на интегрирана информационна платформа за управление на община ИМЕОН - собствена разработка на "Браво Инвестмънтс" ООД.

Договорът, който подписахме във Варна, е за проект за внедряване на 12 модула с цел да се автоматизира дейността на общината. Модулите са - издаване на удостоверение за постоянен адрес; издаване на удостоверение за настоящ адрес; издаване на удостоверение относно собствеността на недвижими имоти; издаване на удостоверение за отписан (деактуван) или възстановен общински имот,; издаване на удостоверение за степен на завършеност на строеж в община Варна и районите; издаване на удостоверение за съгласуване за намаляване на нормативно установени разстояния до имотни граници; приемане и обработване на декларации за облагане с годишен данък върху недвижими имоти за новопостроени или придобити по друг начин имоти на територията на общината, съгласно чл. 14 от ЗМДТ; приемане и обработване на декларации за облагане с данък върху нежилищните имоти; придобити от фирми и предприятия, съгласно чл.17 от ЗМДТ; приемане и обработване на декларация за облагане с данък при безвъзмездно придобиване на имущество, с изключение на недвижими имоти, ограничени вещни права върху недвижими имоти и МПС; приемане и обработване на декларации за облагане с годишен данък върху притежаване на лек автомобил; издаване на удостоверения за платен данък върху недвижими имоти и такса за битови отпадъци; издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения по ЗМДТ (чл.87, ал.6 от ДОПК) - каза Георгиев. Той посочи, че това ще направи процесите за обработване на документи за гражданите изключително бързи.

"С общината ще договорим изнасяне на гишета в кварталите, за да не се налага да се ходи в салона на общината. Който иска, ще може от интернет страницата да го направи, но знаем, че не всички могат да се справят. Освен това по интернет има проблеми със сигурността, тъй като говорим за документи - аз как да удостоверя, че от другата страна на IP-адреса, стои лицето, за което се представяте. Малко е по-сложно, когато става въпрос за официални документи", каза Георгиев.

"Най-малкото - в интернет хората могат да заявят какво искат, да им бъде изготвено, но да го получат на някакво гише, където все пак с лична карта може да се провери дали лицето Иван е наистина лицето Иван. Знаете, че в интернет много хора се представят с различни имена и профили. Поръчвате документа, който ви трябва на гише, което е в квартала или е изнесено, след това получавате отговор кога ще бъде готово и отивате да получите готовия документ. Тогава, по Закона за защита на лични данни се удостоверява, че вие сте лицето, а не някой, който иска да злоупотреби и да вземе документ от ваше име", посочи още Тошко Георгиев.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Уважаеми г-н Георгиев, добавете към модулите още един - за удостоверяване на самоличността с електронен подпис. Така от една страна Вие ще сте сигурни на кого предоставяте документа, а на хората няма да им се налага да се чудят къде да паркират в района на общината, за да се наредят на опашката за получаване на документи .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: