Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски родители не пуснаха децата си на училище заради агресивно дете
Автор: Екип Varna24.bg 16:54 / 21.11.2011Коментари (39)8909
© Impact Press Group
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Родители на първокласници от СОУ "Найден Геров" във Варна обявиха протест и днес не пуснаха децата си на училище. Причината е, че в един от първите класове учи хиперактивно дете, което е агресивно към своите връстници.

Родителите са сезирали редица институции за проблема. Те смятат, че никой не им обръща внимание. Поради тази причина, те заплашват, че няма да пуснат децата си на училище, докато проблемът не се разреши. Днес част от първокласниците са останали извън красните стаи.

Напълно разбирам родителите, които се страхуват за здравето на децата си, каза директорът на СОУ "Найден Геров" Мария Нестева. Тя посочи, че детето трябва да учи в масово училище и да бъде интегрирано сред връстниците си.

Нестева призна, че хиперактивното дете има прояви на агресия. В междучасията то е удряло свои съученици. При един от най-сериозните инциденти, първокласникът събаря от стола друго дете, което си удря главата и се лекува в болница.

Направили сме постъпки на детето да бъде назначен социален асистент, който ще е през цялото време с него и ще му помага. На родителите предложихме в този период през междучасията да има дежурен учител в коридора. Те обаче са непреклонни и не желаят хиперактивното дете в класа си, обясни Нестева.

Тя посочи, че за проблема са сезирани Регионалният инспекторат по образование, общината и отдела за закрила на детето. Трябва да проявим взаимна търпимост и да дадем шанс на социалния асистент да влезе в клас, посочи още директорът на 7 СОУ.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 3
02.12.2011 »
25.11.2011 »
23.11.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.11.2011 г.
0
 
 
Емоционалното мислене, съчувствието, търпимостта - не вършат работа /директора търпи защото ако направи нещо ще го обвинят в нетолерантен , а и губи пари ако се реши да бъде преместено детето. Психологът се опитва да постъпи правилно но е пряко подчинен на директора, а и той също се страхува да не го погнат за нетолерантно отношение. Решението на тълпата/родителите/ също не е решение-но НО. Всеки има право да учи децата си и децата му да са добре…когато се съберат правата на 20 човека и правата на едно дете везните накланят към 20 те човека
Aнонимен
на 23.11.2011 г.
0
 
 
Училището няма да се състои от един ученик, както пише един от коментиралите. Както се видя от телевизионния репортаж, имаше поне двама родители, които не "стачкуваха" и си бяха завели децата на училище. Всички останали виеха в един глас като глутница хиени. За съжаление, това е психиката на днешните родители на "нормални" деца - психиката на глутницата. Силни са заедно. Но срещу кого се изправят? Срещу едно дете на 7 години, което поне засега няма как да е злоумишлено. Искат да предпазят децата си от стрес, предавайки им нагледно урок по правото на глутницата. "Бий, гони различния, няма защо да се опитваш да го разбереши приобщиш, той ще си остане различен, а различните са идиоти, защото не са като нас!" Нека един ден не се чудят, защо така възпитаните им деца няма да имат милост и към самите тях.. Със сигурност здравомислещите родители и учителите, разбиращи ролята, която има да играят в променените реалности на 21 век ще стават все повече, защото днес никой не е застрахован, че имайки едно или две "нормални" деца, няма да има друго, което ще бъде погнато от глутницата хиени. Когато всеки от нас има ако не свое, то роднинско или познато различно дете, когато го заболи от това или когато си каже: "Ама това може да ми се случи и на мен, щом се случи на брат ми, на сестра ми, на приятелите ми, които не са идиоти! И всъщност, като гледам това детенце, то не е идиот, а е само различно"
Aнонимен
на 22.11.2011 г.
+1
 
 
Хиперактивните деца са вече нещо обикновено в училищата на страни като САЩ, Великобритания, Канада и т.н. Те могат и трябва да бъдат интегрирани, защото тези от тях, които са "агресивни" са просто уплашени от неразбирането на околните и изолацията, на която са обречени поради това. С тази диагноза са вече близо 10% от децата в тези страни, което значи, че на практика във всеки клас има по 3-4 такива деца. Скоростта, с която нараства техния брой и у нас скоро ще принуди и учители, и родители да разберат, че различните деца имат място в обикновеното училище. Сред хирепактивните има немалко бъдещи гении, каквито сред т.нар. нормални почти липсват. И още нещо - от по-големите деца с истински криминални прояви, вкл. убийства няма нито едно с диагноза "хиперактивност". Те са тези, които искате да предпазите от хиперактивните деца. .Поздравявам директорката и учителката на класа, които постъпват като истински педагози и хора! И накрая - общообразователните училища са за всички. Тези родители, които смятат, че децата им заслужават по-специално отношение и обучение, могат да ги дадат в частно училище - така е на Запад!.
Aнонимен
на 22.11.2011 г.
0
 
 
Майка съм на дете със СОП.То е вече в 4 клас.Заподозрях проблем в предучилищна възраст.Говорих със соц.педагог във бъдещото му училище 6 месеца преди първи клас ,не ми беше даже подсказано как да се справя с проблема.От втори клас започнах да посещавам редовно учебни занятия с него,заради което напуснах работа.Научих от учител в училището на детето , че има ресурсен център ,към който мога да се обърна.След комисия в края календарната година ,решението беше ,че имаме нужда от ресурсен учител.Познайте кога му го осигуриха?Чак за трети клас.Това е много дълго време през което детето се променя и изгражда учебни навици и соц.връзки.Да ли ги дочаках?Да,той се появи в 3 клас.Но това е много дълга процедура и ,ако всички трябва да чакат като мен почити година, подозирам ,че хиперактивното детенце ще си учи само с госпожата на този клас.Въпреки всичко което съм препатила ,пожелавам разумен изход от ситуацията и за двете страни!
Aнонимен
на 22.11.2011 г.
0
 
 
1. Има разлика между интеграция и интегрирано обучение 2. Училището не е целия свят...то подготвя за интеграцияда...Нали не смятате,че поколения деца увреждания, които са завършили Помощно Училище в цяла България, създали са семейства, работят /често получават заплати - по-големи от тези на учителите си/ не са се интегрирали ?Нали не обезсмисляте труда на всички онези педагози, работили години в ПУ, които не само са обучавали и възпитавали,но и са подготвяли за живота своите ученици... 3. Хиперактивност и агресия не са взаимосвързани. Трябва да се разбере защо има агрисивно поведение. 4. Трябва да се реши проблема...Толерантност и справедливост не са взаимоизключващи си неща. 4. Дали ще се случи интеграцията и как ще се случи зависи от всички нас ...всички сме данъкоплатци.
Aнонимен
на 22.11.2011 г.
0
 
 
Какъвто и да е проблема на детето,не може да се пречи на останалите деца.Значи мястото му не е там.Ако Нестерова реши да го остави,тогава нека училището и да се състои от един ученик! Честито!
Aнонимен
на 22.11.2011 г.
0
 
 
Госпожа Директорката като иска да го интегрира да си го прибере у тях,а не да се стресират другите деца.Явно малко и се е сринал имиджа на училището и иска още. И без това със зор си набират учениците в това училище.Четвъртокласниците подучени от началните си учители се убиха да агитират бъдещи първокласници в квартала ни.
Aнонимен
на 22.11.2011 г.
0
 
 
В миналото имаше показател ''поведение"-отлично,мн.добро,добро,задоволително
и лошо. При лошо поведение учениците се преместваха в специализирани училища.Какво има да го мислите толкова?
0
 
 
Ясно е,че със или без психолога/в случая с психоложката/въпросното детенце страда поради наличието на дефицит, с който обществото няма необходимото възпитание и култура да приеме и да се съобрази..
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: