Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отново напират всички заплати да минават през банкомат
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 04.12.2011Коментари (17)4122
© Varna24.bg
Заплатите вече ще се взимат само от банкомат. Държавата иска да забрани плащането на ръка, за да удари сивия бизнес. Сега много шефове дават пари под масата и ощетяват хазната с невнесени данъци и осигуровки. Около идеята да се забрани даването на възнагражденията кеш се обединиха вчера представители на работодателите и министрите на финансите, икономиката и социалната политика по време на тристранния съвет. Радикалната мярка беше предложена преди няколко месеца в Закона за ограничаване на разплащанията в брой. Тя обаче беше отхвърлена от депутатите. Сред основните причини бяха банковите такси и липсата на устройства за теглене на пари в малките населени места. Участници във вчерашното заседание коментираха, че за да успеят да прокарат идеята, ще се дискутират варианти за поставяне на банкомати и в малките населени места. Обсъжда се намаляване на таксите при теглене от картите и отпадането им при дребни покупки в магазина.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Действително, който иска да си изтегли парите до стотинка,ще отскочи до банката .Лично ,бих предпочел подобен "примерен" договор. А за банките-така или иначе :Всички са маскари! :)
-1
 
 
Във всяка нормална държава работодателите превеждат заплатата по банков път,работниците като искат да не платят такса за теглене от банкомат си теглят пари от банката,там такса няма.По-хубаво ли е да ти каже работодателя-ето тука 600 лева ще ти е заплатата,работи 12 часа от понеделник до неделя,ама договора ти е на 4 часа 4 дена в седмицата.И накрая на договора ти пише 320-350 лева примерно,чакаш да получиш 600,а взимаш само 450...смешна държава и за хората жалко, че не протестират срещу сивата икономика,а живеят едва ли не като в банановите републики.Глад и мизерия ви чака хора,докато си търпите старата объркана система на управление и ядете турски домати с колчетата (вместо бг домати например).
-2
 
 
Във всяка нормална държава работодателите превеждат заплатата по банков път,работниците като искат да не платят такса за теглене от банкомат си теглят пари от банката,там такса няма.По-хубаво ли е да ти каже работодателя-ето тука 600 лева ще ти е заплатата,работи 12 часа от понеделник до неделя,ама договора ти е на 4 часа 4 дена в седмицата.И накрая на договора ти пише 320-350 лева примерно,чакаш да получиш 600,а взимаш само 450...смешна държава и хората са жалки че не протестират срещу сивата икономика,а живеят едва ли не като в банановите републики.Глад и мизерия ви чака хора,докато си търпите старата объркана система на управление и ядете турски домати с колчетата (вместо бг домати например).
0
 
 
"...Заплатите вече ще се взимат само от банкомат. Държавата иска да забрани плащането на ръка..." Нямам нищо на против, но при това положение да нямам такса обслужване на картата и такси при оперирането с банкомата.
0
 
 
Popravete me ako gresa ,no po moe mnenie tova si e podpomagane na bankovia sektor , koi kogo se opitva da izlaje ,za tolkova glupavi li ni imat nasite upravnici.....
0
 
 
миналия ден гледам на бележка 2 лв транзакционна такса. ДГД всичките с глупостите си.
+1
 
 
той пък сивия бизнес точно в мизерните заплати на хорицата се състои
+3
 
 
пак инжекцийка за банковия сектор :)
0
 
 
луди ли са, с това нищо няма да променят, само ще напълнят гушките на банките, това е....
Aнонимен
на 04.12.2011 г.
+3
 
 
Поредната глупост. Банките сигурно ще плащат нещо на държавата та да ни открият сметки и да ни изсмучат последните стотинки.Да направят без месечни такси картите и без такси за теглене и може да склоня.А крадците от банкомати ще се увеличат неколкократно и ще ни извлачат тези пари, които банките не са успели да ни вземат.Каква е тази държава, какви са тез дето ги мислят тези простотии.Не разбраха ли в каква държава живеем.Това да не е Америка.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: