Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дебнат ни два вируса: Единият - с разстройство и повръщане, другият - с болки в ушите
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 15.12.2011Коментари (6)5207
© Varna24.bg
Добре дошли в сезона на настинките и гриповете! Заредихте ли се с хапчета и прахчета? Ако не сте, по-добре побързайте, защото два нови вируса ни дебнат в момента. Макар да протичат сравнително леко, подсигурете се предварително.
"Единият вирус е с разстройство и повръщане. Другият е придружен с болки в синусите и ушите", казва д-р Димитър Кехайов, шеф на УНГ в Правителствена болница "Лозенец". И двата обаче вървят с по-ниска температура - 37.2-37.5, и рядко се стига до по-сериозни усложнения.

Не изпадайте в паника при първата поява на грипа, съветва д-р Димитър Кехайов. Нормално е в есенно-зимния сезон. Ако видят, че в рамките на ден-два състоянието им се влошава или не се променя, е добре да потърсят помощ при специалист. Но самонаблюдението е особено важно.
"Първият вирус е по-скоро грипоподобен, не можем да го наречем грип. Протича с разстройство и повръщане за 3-4 дни", обяснява д-р Кехайов. Болните трябва да пият много течности, за да не се обезводнят. Добре е да се потърси лекарска помощ още в началото, най-малкото заради дискомфорта, който изпитват.

Другият вирус започва с лека хрема, която отшумява за 1-2 дни. "После, когато човек си мисли, че всичко е минало с отслабването на хремата, се появяват другите проблеми - болки в синусите и ушите", обяснява д-р Кехайов. И този грип не върви с висока температура - най-много 37.2-37.5 градуса. Болните няма нужда да тичат при лекаря при първите симптоми. Най-важното е да си останат вкъщи на топло и да пият много течности, както при всеки вирус. Грипът не трябва да се изкарва накрак, за да няма усложнения. Ако след 3-ия ден след появата на първите симптоми се появи по-силна болка в областта на носа, очите или челюстта посещението при лекаря е задължително, за да се предотврати появата на синузити и отити.

Не може още да се предвиди кога грипът ще връхлети с пълна сила и какъв ще е неговият щам. "Дори да дойде свински грип като този от миналата година, хората няма защо да се тревожат. Той минава сравнително леко и е напълно лечим", съветва специалистът.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 14886
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/2481 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ОБАЧЕ!!! Вируси е имало, има и ще има. В организма на човека съществуват безброй най-различни вируси, които изпълняват най-различни функции. И най-важното: целият микро и макросвят на всички живи същества притежава единен генетичен код, което изрично опровергава теорията на Дарвин, която твърди, че колкото е по-висока степента на развитие, толкова е по-сложен геномът. Именно единството на генетичния код прави възможна обмяната на информация между които и да е било организми. Това явление е получило дефиницията "хоризонтално пренасяне" на информацията, необходима за съществуването на биосферата. И тези "преносители" на информацията са именно вирусите.Например вирусът на СПИН все още никой не го е видял, защото той е представен различни и сложни варианти, което пък силно затруднява както диагностирането му, така и разработването на методите за лечение. И най-важният, основен фактор за развитието на болестите от вирусите, в това число и на СПИН-а е отслабването на имунната система, чиито защитни сили трябва да превъзхождат който и да е вирус! Имунната система, госпожи и господа!
0
 
 
Според Уикипедията вирусът е е микроскопичен патоген, който инфектира клетки в живи организми. Вирусите могат да се възпроизвеждат единствено като подчиняват и контролират други клетки, понеже самите те не притежават собствен клетъчен апарат за самовъзпроизвеждане. Те са много малки с размери 15-350 nm, и са видими само с електронен микроскоп. Имат разнообразна форма: сферични, пръчковидни, многостенна призма и др. Терминът вирус обикновено обозначава тези частици, които заразяват еукариотни организми (всички многоклетъчни и много едноклетъчни организми), а терминът бактериофаг или фаг - тези заразяващи прокариотни организми (бактерии и бактериоподобни доядрени организми). Обикновено тези частици носят малко количество нуклеинова киселина (или ДНК, или РНК, но не и двете заедно). В зависимост от нуклеиновата киселина вирусът се групира най общо на РНК-вируси и ДНК-вируси като нуклеиновата киселина може да бъде едно-или двуверижна защитено от обвивка, съдържаща белтъци, липиди, въглехидрати или комбинация от тях. Вирусите не могат да се размножават в изкуствени хранителни среди, а единствено в живи клетки. Представляват строги вътреклетъчни паразити, които използват синтезиращите системи и енергията на клетката при своето размножаване. Вирусната нуклеинова киселина носи информация, която да програмира клетката гостоприемник да синтезира вирусноспецифични макромолекули.
+1
 
 
Пак ни дебнат докторите да ни прекарат по своите си тарифи.
Aнонимен
на 15.12.2011 г.
+5
 
 
първият най-много ви дебне на сутринта след празниците :Д
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: