Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненка възмутена от лекарите към комисията на ТЕЛК в града
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 17.01.2012Коментари (3)7570
© Varna24.bg
Снимка Архив
Варненка изпрати до редакцията на Varna24.bg писмо в което излага проблем, с който се е сблъскала тя, в желанието си да регистрира в ТЕЛК болния си син. Тя се е натъкнала на нечовешко отношение, според нея, от страна на доктор от лекарската комисия. Предлагаме ви пълния текст на писмото без редакторска намеса:

Здравейте!

Пише ви Силвия от град Варна във връзка със следният проблем: Майка съм на три деца на по 17, 18, 19 години.

Синът ми, който е на 17 години е с вродена ХИДРОЦЕФАЛИЯ, ДЦП, СКОЛИОЗА, НАРУШЕНИЕ НА ЗРЕНИЕТО, ЛЕВОСТРАННА, ЦЕНТРАЛНА ХЕМОПАРЕЗА, УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛ и така нататък... Нуждае се от чужда помощ и придружител! От малък е на РЕЛК, а после на ТЕЛК до този момент.

На първия ТЕЛК му дадоха първа група с чужда помощ. На вторият ТЕЛК му дадоха 78% и без чужда помощ, а на третия ТЕЛК му дадоха първа група без чужда помощ. Непрекъснато променяха процента му на инвалидност и го лишиха от чужда помощ при положение, че здравословното му състояние не се е подобрило, а напротив! На 09.01.2012 година бяхме поканени с писмо от ТЕЛК да се явим, за да го пенсионират. Направихме всички ниобходими прегледи и изследвания, които ни поискаха и на 09.01.2012 година се явихме на ТЕЛК, но един от докторите в комисията на ТЕЛКА, който дори не пожела да ни се представи взе документите ни, прегледа ги и заяви, че неможе да издаде ТЕЛК или да пенсионира синът ми защото сегашните изследвания не съответстват на тези от преди 2 години (от предният ТЕЛК ). На предният ТЕЛК детският психолог му бил дал 80% IQ, а сега 30 % под нормата.''Уважаемият'' доктор заяви, че неможе да дава пенсия НА КОГО ДА Е (остана само да каже, трябва да си платим ) и човекът ни върна. Според мен неговата постъпка е незаконна, възмутителна, несправедлива, обидна и накърняваща човешкото достойнство!

Не съм единствената, която изпада в подобна ситуация и получава подобно отношение от лекарската комисия на ТЕЛК в град Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Току що прочетох написаното от г-жата от Варна , която по едно съвпадение носи същото име като моята дъщеря за която искам да ви напиша. Аз съм долу-горе в същото положение като тази госпожа, защото моята дъщеря също има хидроцефалия от раждане , оперирана е два пъти в София и има клапа в момента , но въпреки това хидроцефалията не се е изчистила. От хидроцефалията получи и страбизъм/изкривяване на очичките навътре/ за което също претърпя две операции в очната клиника във Варна. На първите телкове тя получаваше 45% само за очите , защото тя има и други проблеми подобни на детето на госпожата , и като се добавиха процентите и другите проблеми имаше на първия телк 78% , на втория и третия вече беше свален на 69% и сега на 18 .06. 2012г когато отидохме на телк отново във очна клиника Д- р Червенкова ако не се лъжа беше името и установи че тя вече "вижда по-добре" и и даде само 22% , но докато стигне до това отношението на уважаемата докторка беше отвратително , може би около 15 минути и слага там различни стъкла и и пита какво вижда и много от цифрите тя не ги виждаше и затова се изтормози и ми каза " майко не издържам повече " а аз бях помолила да остана по време на прегледа , и тогава аз не издържах и казах" не виждате ли че тя не ги вижда" и тогава д-р Червенкова се обърна и ми каза " не се обаждайте , затова не пускам роднини" но така с яд го каза и от това напрежение след като си излязохме от там дъщеря ми направи гърч , защото тя има и епилепсия. Сега и предстои още една телк комисия в Добрич, където отново един лекар на предната комисия установи че тя няма квадрипареза, нещо което е установено още преди 30 години от лекарите в София/дъщеря ми е на 32 години/. Така че няма да се учудя в един момент ако моята дъщеря се окаже без средства , защото тя няма и какво да работи , пък и едва ли някой ще я вземе на работа , просто тя е с леко умствено изоставане и няма почти никакви умения, а и вече ги няма тези фирми където имаше подходяща работа за такива хора. Затова моля нека да бъдат хващани тези които имат фалшиви телкове и лекарите които им ги издават, а не да тормозят и да обричат хората с увреждания , които и без това целият им живот е една мъка , трагедия и за тях и за близките им. Ще се радвам , ако повече хора се включат в борбата за извоюването на някакви елементарни права на тези отхвърлени от обществото хора. На никого не пожелавам да е на тяхното място.
Aнонимен
на 17.01.2012 г.
0
 
 
гледат на болния като ходеща каса
Aнонимен
на 17.01.2012 г.
0
 
 
Да!!!!Доктор .....!!!!! Доктора дава само ако му ПЛАТИШ.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: