Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриха пропуски по случая с починалата след операция на сливици варненка
Автор: Екип Varna24.bg 09:50 / 31.01.2012Коментари (0)2603
© Varna24.bg
Снимка Архив
Започналата проверка по случая с починалата 23-годишна жена във варненската "Сити клиник" е констатирала няколко пропуска, заяви пред Дарик д-р Божанка Георгиева, шеф на Регионалната здравна инспекция.

Пациентката е постъпила за планова операция за отстраняване на сливици на 26 януари, а на следващия ден е починала заради кръвозагуба, сочат резултатите от извършената съдебно-медицинска експертиза.

След интервенцията жената е останала за 24 часа в здравното заведение, като през нощта е била само под наблюдението на медицинска сестра, тъй като не е имало дежурен лекар, коментира на този етап нарушенията д-р Георгиева. Нейното ведомство все още изяснява фактологията по случая.

Засега е установено също, че извършилият операцията доктор е работил на граждански договор към клиниката. Той заедно с останали медицински лица, извадили сливиците на 23-годишната жена, са отстранени от работа до приключване на проверките, каза за Дарик управителят на "Сити клиник" д-р Венелина Милева. По думите й преди интервенцията на пациентката са направени всички изследвания, които не са показали усложняващи заболявания. След операцията жената е била оставена за 24-часово наблюдение и през нощта не е имало оплаквания от нейна страна.

Според разказа на д-р Милева на следващия ден при опит да се изправи пациентката се е оплакала, че й се вие свят и й причернява. След преглед от УНГ специалист се установява, че на мястото на операцията има съсирек. На болната започват да й вливат разтвори с кръвоспиращи медикаменти и се взема решение тя да бъде транспортира в болница "Св. Анна". Преди да напусне клиниката жената обаче колабира.

"Свиканият по спешност екип не установява кървене под въпросния съсирек. В този момент пулсът на жената започва ту да изчезва, ту да се появява. Извиканият реанимационен екип отвежда пациентката в болница "Света Анна", където два часа по-късно тя почива", разказа пред Дарик д-р Милева.

Полицията вече е разпитала всички медицински лица, които са участвали в операцията. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на задълженията.

В "Сити клиник", която до преди носеше името медицински център "Варна", през 2009 г. имаше друг смъртен случай след операция на сливици. 6-годишният Марин Георгиев от Белослав почина на операционната маса. Тогава не беше открита лекарска грешка, а като причина за смъртта експертизите посочиха сърдечносъдова и дихателна недостатъчност на детето.




Още по темата: общо новини по темата: 10
13.03.2019 »
29.06.2018 »
27.11.2017 »
21.11.2017 »
09.09.2016 »
06.03.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: