Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Награждават победителите от конкурса "Любовта в нас"
Автор: Екип Varna24.bg 11:49 / 14.02.2012Коментари (0)1676
©
На 18 февруари от 11:00ч. в Пленарна зала на Община Варна ще се проведе тържественото награждаване на лауреатите от Петнадесетия национален конкурс "Любовта в нас", Варна 2012.

832 литературни творби, от които в проза 347 и 485 стихотворения и 417 компютърни рисунки на общо 958 участници от над 100 населени места в България, Испания и Украйна се състезаваха според критериите: форма на творбата; съдържание; съответствие с поставената тема; евристичност; висока художествена стойност.
Конкурсът "Любовта в нас" се организира и осъществява от Общински детски комплекс - Варна за петнадесети път. Той е включен в Националния календар на МОМН за извънучилищна дейност. За първи път Конкурсът е достъпен за българските деца по света. Интересът към него е голям, защото той е единственият, в който отличените творби се публикуват освен на сайта на ОДК-Варна, във вестник "Литературно общество", в литературен алманах "Докосване до Касталия" и варненските медии.

Седемчленно жури разгледа и оцени постъпилите творби в петнадесетото издание на Конкурса. В раздел "Литературно творчество" комисия в състав: Председател: Станислав Пенев, поет - член на Съюза на българските писатели, председател на Сдружение "Литературно Общество" - Варна, главен редактор на вестник "Литературно общество", член на Славянска литературна и артистична академия - България, член на Президиума на Съюз на писателите на ХХІ век (международен съюз), член на Творчески Клуб "Московский Парнас" - Москва, Русия, първият почетен член за всички времена на ЛитКлуб към Московски държавен университет "М. Ломоносов", носител на национални и международни литературни награди и членове: Сия Папазова- драматург, член на Сдружение "Литературно Общество"- Варна, заместник главен редактор на вестник, носител на литературни награди и Награда "Варна", Долорес Коева - литератор, педагог, помощник директор на ОДК - Варна и Милена Костадинова - поетеса, лауреат на национални литературни конкурси, носител на званието "Дарование 2004" по програмата "Изкуството, което лекува", издател и президент на Езиков център "Логиста". Жури в състав Председател: Кристина Аргирова, художник, и членове: Мая Боянова - педагог ИТ, Магдалена Тодорова - педагог ИТ оцени творбите в раздел "Компютърна рисунка".

В събота - 18 февруари, в зала Пленарна на Община Варна от 11:00ч. на тържествен концерт с участието на талантливите деца от школите по изкуства в ОДК- Варна ще бъдат връчени 45 награди - авторски плакети и дипломи на лауреатите в Конкурса. Ще бъдат връчени и Специалната награда на Кмета на град Варна г-н Кирил Йорданов, която е присъдена на Кристина Валерова Кулинска, 16-годишна, от Украйна, за есето "За любов"; Специалната награда на Националния дворец на децата на Соня Ангелова Ангелова, 18-годишна от гр. Созопол, за есето "Любовта в нас"; Специалната награда на Сдружение"Литературно Общество-Варна" на Димана Александрова Петровска, 14-годишна, от гр. Варна, за разказа "Съученичката" и Специалната награда за компютърна рисунка на Националния дворец на децата, присъдена на Марина Русева, 18-годишна от гр. Трявна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: