Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Санираме панелките с европари от идната пролет
Автор: Екип Varna24.bg 10:02 / 27.02.2012Коментари (14)2314
© Varna24.bg
Реалното изпълнение на проекти за саниране на жилищни сгради със субсидия от еврофондовете по оперативна програмата "Регионално развитие" (ОПРР) ще може да започне през следващата пролет. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. "През есента и следващата зима времето ще се използва за конструктивните и енергийните обследвания", поясни тя. По думите й нещата вървят по график.

Вече е изработена методиката на целия процес - управление, кандидатстване и предоставяне на финансирането. Разработени са всички формуляри за кандидатстване, апликационните форми за европейското съфинансиране. До края на март ще се избере екипът, който ще подпомага звеното на МРРБ за управление на проекта.

"Обявена е и процедурата за избор на проектните мениджъри - един за София и още 6 за останалите райони на страната", каза още министър Павлова. "Тези фирми ще помагат на хората да си правят сдруженията, да подготвят проектите си за кандидатстване.

Те ще са ангажирани да помогнат за конструктивното и енергийното обследване и да предпишат мерките", добави тя.

"Надявам се, ако няма жалби, изборът да приключи до 3 месеца", поясни Лиляна Павлова.

"Така от юни ще може да започне реалната предварителна работа на хората по места. Много е важна и информационната кампания, която ще помогне за ангажирането на хората.

Освен чрез медиите програмата за обновяване на жилищния фонд ще се рекламира с пътуваща шатра, която ще обикаля страната. Ще минем през всеки от 36-те по-големи града на страната, за да покажем ползата от санирането", съобщи още строителният министър.

Според Павлова при липса на жалби за избор на проектните мениджъри ще може да се кандидатства с проекти за саниране и от по-рано.

Строителният министър увери, че изпълнители на проекти за саниране ще могат да са всички строителни фирми, които работят легално у нас, защото една от целите на програмата е да подпомогне строителния бизнес у нас в условията на криза.

Източник: в. "Монитор"




Още по темата: общо новини по темата: 105
07.03.2024 »
29.02.2024 »
07.02.2024 »
27.01.2024 »
19.01.2024 »
19.01.2024 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не виждам как ще се справят пенсионерите. Явно гаднярите имат задната мисъл да поставят в невъзможност повечето собственици и да им приберат "законно" апартаментите. После "наши" хора ще ги изкупят за 2 лева. Гадост и подлост!
+1
 
 
"...През есента и следващата зима времето ще се използва за конструктивните и енергийните обследвания" Браво г-жо Павлова само трябва да доизясните обследванията на мокро или на снежно е по-добре да се правят? Аман от "професионалистки"!
+5
 
 
Малката подробност, която е пропусната, че участието на собствениците е 50%. Това са цени от 5000 нагоре - изолации, дограми, общи части.
+3
 
 
... само да попитам - на колко годинки са панелките ? И колко още ще издържат ?! ...
0
 
 
Нека да я публикуват тази програма на сайта на министерството за да се запознаем с процедурата, също и дали на 100% е финансирането по нея? То и на 95% също се ядва. Ако всичко е ОК, ще впрегна нашия домоуправител да се заеме с програмата.
+4
 
 
За обеднелите българи ще е почти невъзможно да участвуват в подобни проекти.
+9
 
 
В Букурещ отдавна смениха дограмата на апартаментите и санираха блоковете, разбира се, без живущите в тези блокове да плащат нито стотинка. Единственото условие за започване на работа беше входа /живеещите в този вход/ да е платил всички сметки към държавата - ток, вода, газ и т. н. Въобще живота в един блок в румънската столица е организиран по различен начин - домоуправителя се грижи за всичко, дори за проблеми вътре в самите апартаменти - течове и всякакви други такива. Всякакви междусъседски проблеми се решават чрез него, няма ги "войните" между съседите - кой тропал, кой викал, на кой му течало и т. н., той е посредника и всичко е спокойно. Поне това виждам като чужденка в Румъния.
-5
 
 
Проектът е добър. Остава и хората да го осъзнаят
+4
 
 
А защо не с наши си пари? Щото нашите пари ги взеха царя, СерГей, Доган, Костов, Батман и другите СВИНЕ!
+8
 
 
Какво саниране,какви пет лева?Видяли са тези тарикати- банки и фирми санирани мозъци.Санирана панелка без парно е равно на мухлясъла къща.Те в панелките тъбопроводите изгниха и сами падат,а след 10 години сигурно ще почнат и да ги събарят.Пак някой да си напълни гушката за сметка на бай Петко, дето пести и от крушката и от топлото.Фасада нищо не пести, като няма изолация междуетажна.Горе ,долу ,в ляво ,в дясно електромерът пак ще се върти бясно,защото нищо не се топли.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: