Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Безплатни пешеходни обиколки на английски език стартират във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:49 / 11.04.2012Коментари (0)1540
© Varna24.bg
Безплатни пешеходни обиколки на английски език започват да се провеждат ежедневно в централната част на Варна. Инициативата "Фрий Варна Тур" (Free Varna Tour) стартира навръх Разпети петък, който тази година се пада на фаталното 13-то число, пред Катедралата във Варна в 11.00 ч. Туровете са напълно безплатни и са отворени за гостите на града без да е необходима предварителна резервация.

Обиколките ще се провеждат от Aприл до Oктомври по два пъти всеки ден - в 11.00 ч. и 18.00 ч. и ще продължават около два часа. Маршрутът започва от катедрален храм "Успение Богородично" и минава през централната част на града през над 20 туристически точки, сред които: Паметника на цар Калоян, Операта, Арменската църква, Римските терми, Музея "История на Варна", Военноморския музей, Планетариума, Алеята на възрожденците, Археологически музей. Туровете ще бъдат водени от местни доброволци, които владеят английски език и са преминали през специализирано вътрешно обучение.

Основната цел на обиколките е да подчертае и засили имиджа на Варна като дестинация не само за морски туризъм, но и като културен център и да допринесе за добрата репутация на града сред чуждестранните гости. Проектът се стреми да запознае гостите на града с историческото и културно наследство на Варна и България.

Free Varna Tour е проект към неправителствена организация "Фрий София Тур", която провежда подобни обиколки в столицата. Сдружението има за цел да популяризира и издигне имиджа на България като туристическа дестинация, културен център и място за инвестиции. Основната мисия му е да затвърди позитивен имидж на България в очите на нейните граждани и гости."Фрий Варна Тур" се осъществява с подкрепата на Община Варна и Дирекция "Култура".

Любопитен факт е, че в София туровете също са стартирали на фаталния петък 13-ти- през август 2010 г. Оттогава досега над 10000 човека от над 105 държави на 6 континента са се включили във Free Sofia Tour. Отзивите за обиколката са изключително положителни, а заради нейното отразяване София и България попаднаха "в обектива" на редица чуждестранни медии.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: