Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прекратяват договора за покупката на "Транстриумф"?
Автор: Екип Varna24.bg 17:22 / 27.06.2012Коментари (3)4519
© Varna24.bg
Договорът, по силата на който "Градски транспорт" трябваше да купи частния си конкурент "Транстриумф холдинг", ще бъде прекратен. Това показва равносметката от състоялото се днес заседание на транспортната комисия. При закрити врата конфиденциалният договор за сделката между превозвачите най-после видя бял свят - в отсъствието на журналисти съветниците обсъдиха параметрите на спорния контракт и се запознаха с правното становище по него.

Според юристите бордът на директорите е превишил своите правомощия, сключвайки договор с "Транстриумф" без благословията на принципала на "Градски транспорт" - Общинския съвет. На практика ОбС не е възлагал подписването на контракта, а само преговорите по него, обобщи председателят на транспортната комисия Иван Луков. Това прави договорът унищожаем, категоричен е той. Сключен без представителната власт, той не би издържал в съда, смятат още юристите.

Така на предстоящата си сесия местният парламент е на път окончателно да сложи точка на спорната сделка. Решението се оказа неизбежно, след като д-р Петър Радушев, шеф на общинската дирекция "Европейски и национални оперативни програми", разясни, че покупката на "Транстриумф" ще прекрои финансовата схема на проекта за интегриран градски транспорт на обща стойност 114 млн. лв. Допълнителните анализи биха отнели поне 6 месеца, което ще изправи пред риск усвояването на безвъзмездната помощ от ЕС.

Междувременно община Варна крои планове за дълг до 8 млн. евро, с който да обезпечи финансовото си участие в мащабния европроект.

Консултантите по европроекта за интегриран градски транспорт са направили грешка. Това излезе наяве на заседание на ресорната комисия към Общинския съвет. Само преди дни експертите лансираха идеята, че в ролята на вътрешен оператор "Градски транспорт" може да поеме обслужването на автобусните линии на територията на града, а останалите да се възложат на частна фирма чрез процедура на концесия или обществена поръчка. Според съветници обаче нормативната уредба не допуска подобна подялба на общинската транспортна схема. С други думи, недопустимо е автобусът за Златни пясъци да пътува директно до курорта, без да обслужва спирките по маршрута си вътре в града, разясни общинският съветник от ГЕРБ Марио Шиваров. Становището му бе подкрепено и от Александър Димитров, началник отдел "Общинска икономика, транспорт и реклама".

Така или иначе частният превозвач "Транстриумф холдинг", който досега обслужваше градския транспорт във Варна наравно с общинското дружество, ще може да продължи да работи като подизпълнител. Съществуват различни варианти за съвместна работа, потвърди председателят на транспортната комисия Иван Луков.

Източник: в. Черно море




Още по темата: общо новини по темата: 518
16.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
04.04.2024 »
29.03.2024 »
28.03.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.06.2012 г.
0
 
 
Кражби и продажби ООД - Община Варна
Сподели Днес съвсем до дома ми виждам, че ми вдигат колата. Действието се развива на бул. Съборни 16. Тичам веднага и заявявам, че съм собственик на МПС-то. Полицаят ми изисква, а аз му подавам документите си. Аз поисквам да му видя значка, понеже няма,
на 27.06.2012 г.
0
 
 
А принципала на Градски транспорт, сиреч г-н Луков днес ли разбра за този договор ? Трябваше ли да се мине по всички тези пътеки, да се изхарчат всички тези пари по консултантски услуги и т.н. ??? Тези пари са от мен, от теб и от всички варненци, които плащаме на тези малоумници да ни управляват. Прав е коментатора под мен, че ако не е Транстриумф градът ще замръзне. Отдавна Градски транспорт не изпълнява задълженията си такива, каквито се очаква от него, а е просто поредното перо за здраво смучене на повечето общински съветници и цялата управа на предприятието ! До кога ? Да се смени управителния му съвет, както и принципала ! Този договор едно към едно припокрива случката със синята зона, за която кмета "разбра" няколко дни след като влезна в сила. Е, разбира се и там бяха усвоени (отклонени) пари по същата програма, по която дърпат пари от Гр.транспорт.
Aнонимен
на 27.06.2012 г.
+1
 
 
МАЛЕЕЕ,ТИЯ СА ЛУДИ!АКО НЕ Е "ТРАНСТРИУМФ",ГРАДЪТ ЩЕ СЕ СПЕШИ.И ОСВЕН ТОВА-НЕ С ТОЗИ НОМЕР НА АРМЕНЕЦ.ТЕПЪРВА ПРЕДСТОЯТ ИНТЕРЕСНИ СЪБИТИЯ.САМО ДА КАЖАТ КОИ СА НЕКАДЪРНИТЕ КОНСУЛТАНТИ И КОЛКО СА ВЗЕЛИ ОТ ГРАДСКАТА ХАЗНА ЗА НЕКОМПЕТЕНТНИЯ СИ ТРУД. И НА КОГО СА ДАЛИ КОМИСИОННАТА.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: