Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Търсят новите шефове на "Градски транспорт", никакви ги няма
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 19.07.2012Коментари (0)2924
© Varna24.bg
Две седмици след избирането им за членове на новия борд на директорите на "Градски транспорт" Ивайло Иванов и Свилен Камбуров все още не са се появили в дружеството. Това стана ясно по време на днешното заседание на транспортната комисия към местния парламент. Те дори не са се поинтересували за вписването им в новия борд, предаде Дарик.

"Аз всеки ден съм там. За съжаление, нямам никаква връзка с тях", каза Веселин Михайлов, който продължава да изпълнява функциите на прокурист на дружеството. "Съветът на директорите все още не е вписан. Може би това ще се случи в понеделник", поясни Михайлов, който ще е новият изпълнителен директор на общинския превозвач. Най-интересното е, че и никой от транспортната комисия няма връзка с Иванов и Камбуров.

"Ако това се оформя като тенденция на работа на двамата, е много притеснителен сигнал. Трябва да вземем мерки навреме", коментира общинският съветник Павел Христов.

По повод случилото се беше насрочена извънредна комисия за понеделник, на която Иванов и Камбуров да дадат обяснение. "Дано дотогава да бъдат открити", коментираха някои от съветниците.

Местните избраници решиха също председателят на комисията Иван Луков да бъде част от управляващия комитет, който предстои да бъде сформиран във връзка с изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт. Предложението на Луков беше освен него в комитета да влезе и Иван Портних, председател на групата на ГЕРБ в градския парламент.

Новоизбраният лидер на "Нашият град" Владимир Тонев обаче възрази с аргумента, че тежестта ще падне само в групата на управляващите. По негово искане беше прието вторият представител на Общинския съвет в управляващия комитет да бъде определен на сесия. Освен двамата съветници в комитета бъдат включени също зам.-кметове, представители на дирекции на общинска администрация и изпълнителният директор на "Градски транспорт".

Поне два пъти месечно те ще трябва да уведомяват транспортната комисия за свършената до момента дейност по проекта за градски транспорт и за предстоящите задачи.

Изпълнението на мащабния проект вече реално започва, каза общинският шеф по европроектите Петър Радушев. В скоро време предстои да стартира процедурата по изработването на тръжната документация за 10 големи обществени поръчки. Веднага след изготвянето на документите ще бъдат обявени търговете и след приключването им ще бъде поискан аванс от управляващия орган.

Проектът в момента е в Брюксел и се чака окончателното му одобрение. "Ние обаче няма да го чакаме, а започваме предварително работата по подготовката на документацията за търговете", допълни Радушев.




Още по темата: общо новини по темата: 512
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: