Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пак шамар за Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:17 / 20.09.2012Коментари (17)4757
© Народно дело
Кабинетът удари поредния шамар за Варна, като окончателно отказа т.нар. японски заем, който беше договорен за строителство на нови контейнерни терминали в двата големи пристанищни града на България, да бъде използван по предназначение. На заседанието си вчера Министерският съвет е одобрил доклад за предприемането на действия за прекратяването на междуправителственото споразумение за предоставяне на заем от японската банка за международно сътрудничество.

С решението се упълномощават министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и вицепремиерът и министър на финансите да поискат преразпределение по категории на средствата от заема по споразумението.
Заемът, одобрен през 2008 г., възлиза на 36 932 000 000 японски йени. До момента не са използвани всички средства, но ежедневно се начисляват лихви по заема.

С одобреното от правителството решение ще бъдат предприети мерки за прекратяване на споразумението, които включват и предстоящо преизчисляване на дължимите лихви и такси.
Тепърва решението на кабинета ще трябва да се гласува и от парламента. Ако Народното събрание все пак го одобри, остава по-сложната задача - с него да се съгласи и японското правителство и парламент. Страната ни веднъж поиска предоговаряне на условията по кредите в началото на мандата на ГЕРБ, но японската банка категорично отказа. Единственото, което е ясно до момента, е, че всички пари са налични, чакат да бъдат инвестирани, а в това време им се трупат милиони йени лихви и неустойки към вече избрания проектант за терминалите. Канцелирането на идеята за ново пристанище е плод на решението на правителството на Борисов да даде порт Варна на концесия.

Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.09.2012 г.
0
 
 
Нека общинския съвет и кмета,които са гласували за този заем,както и покровителите им от шопето да го изплащат . Поредната далавера,ще правим нещо,ама не ни дават, готови сме със всичко но нещо ни липсва.Докога в този град всеки ще бачко за себе си а последиците за всички,дано някой ден компетентните органи се самосезират и тези умници си намярят мястото!
Aнонимен
на 20.09.2012 г.
0
 
 
стига с тига с тия глупости същото финансиране е спряно и за бургас с разликата че за бургас е приоритет изграждането на пристанище за опасни товари аз мисля че в варна не ни трябва такова
Aнонимен
на 20.09.2012 г.
-1
 
 
Някакъв болен местен шофинизъм... Японските пари няма да стигнат и на четвърт да стигнем пристанището на Констанца. :) Много по-добре е с тези пари да се направи нещо друго по-полезно. Втори мост, да се оправят улиците... Така и така ще ги плащаме тези пари с лихвите.
+1
 
 
Много правилно, ние сме Варненци, а не както някой се изцепи по-долу...
+2
 
 
"Време е във Варна да схванат с комунистическите им глави, че ако не работиш, няма да ядеш." Невероятен аргумент подкрепящ НЕфинансирането на града ни от години. И сме варненци, не "варнарлии".
-1
 
 
В България отдавна умря времето на комунизма, в което приоритет имаха Варна и варнарлии. Още като дете помня как всички партийни пари отиваха във Варна, а Бургас като най-голямо пристанище оставаше в трета глуха. Защо, ами нали Варна е по-близо до Русия и Украйна, а Бургас към Турция. Време е във Варна да схванат с комунистическите им глави, че ако не работиш, няма да ядеш. Време е държавата да се откаже от паразитните кметове и кликата около тях....Варналии да мислят по-добре когато гласуват...Наскоро бях във Варна, и от оная столица на морето е останало само смешното название . Много отдавна Варна престана да бъде не само морска столица, но и изобщшо град на културата и успеха. Лъскавите витрини и високите цени не3 са постижение и успех
Aнонимен
на 20.09.2012 г.
+2
 
 
софия винаги е дърпала към бургас и южна България. вината не е само на кмета ами и на долните шопи, те винаги толерират всичко което е от стара планина на юг, не го ли разбрахте. така, че не чакайте от умрял писмо.
Aнонимен
на 20.09.2012 г.
0
 
 
За кого точно е шамар? Май за Гуцанов и компания, които се бяха нагласили да смучат тези пари. Като преписвате от Гуцановия вестник Народно дело поне се замисляйте дали няма нещо скрито зад техните "информации". Добре би било да има ново пристанище, но не е необходимо. Освен това не е икономически обосновано. При настоящия товаропоток едва ли ще има възвръщаемост. Или всички ние, данъкоплатците, ще изплащаме заема, от който Гуцанов и другари ще краднат колкото могат. Тия сладки приказки за блестящото бъдеще на пристанище Варна са само димна завеса. Отдавна и безвъзвратно Констанца задмина Варна. А и Бургаското пристанище има доста свободен капацитет.
Aнонимен
на 20.09.2012 г.
0
 
 
много тъпо решение - но да не забравят тези тъпи и празни кратуни че идват избори
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: