Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Специалисти ще разясняват вредното влияние на видовете алкохол
Автор: Екип Varna24.bg 16:42 / 26.09.2012Коментари (0)1719
Бивши и настоящи ученици от
ПГГСД "Н. Хайтов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Продължава изпълнението на проект " Информационна кампания за превенция на употреба на алкохол и цигари в ПГГСД "Николай Хайтов" - Варна, съобщават от СНЦ "Младежка инициатива за Варна".

В предстоящата, втора част на проекта, в която ще участват 30 деца от училището, са предвидени комплекс от дейности, които ще се изпълнят посредством метода "ученици обучават ученици", включително "ученици обучават родители и учители". В рамките на два месеца ще се проведат серия от обучителни тренинги за пиар - екипите от PR-специалист и психолог за изготвяне на открити уроци, методи за интерактивни презентации, методи за водене на дискусии и работа в екип. Редица специалисти ще разясняват вредното влияние на различните видове алкохол и цигари върху човешкия организъм и начините и методи за лечение - с доц.д-р Лидия Петкова, МБАЛ "Св.Анна" - относно влиянието върху отделителната и половата система, с д-р Магдалена Михайлова, ДКЦ "Св.Иван Рилски"- стоматолог - за влиянието върху зъбната структура. Освен посочените специалисти, при обучението на пиарите ще се включат доброволци от Варненска Морска Гимназия и СНЦ "Младежка инициатива за Варна", които реализираха успешно подобен проект през 2009г., 2010г.и 2011г.

В заключителната част на проекта обучените пиър екипи ще проведат две презентации - открит урок за ученици и открит урок за родители и учители. Те ще съдържат 2 компонента - интерактивно представяне на рисковете свързани с употреба на алкохол и тютюневи изделия, механизми за справяне с натиск, контекстно общуване и последваща дискусия. Ще бъдат представени и резултатите от проведения конкурс за есе, картина, скулптура / колаж /, театрална постановка, музикално изпълнение, а най-добре представилите се участници ще получат атрактивни награди. За цялостното изпълнение на проекта ще бъде заснет филм, който ще бъде публикуван на интернет-страницата на Дирекция "Превенции" на Община Варна.

Проектът се провеждат в ПГГС "Николай Хайтов" след успешно изпълнение във ВМГ "Св.Николай Чудотворец" и СОУ"Любен Каравелов" през 2009, 2010 и 2011г., със съдействието и финансовата подкрепа на Дирекция "Превенции", Община Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: