Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Още два съдебни процеса очакват бандата на Килърите
Автор: Екип Varna24.bg 09:14 / 05.11.2012Коментари (0)1208
© Impact Press Group
Още два съдебни процеса очакват бандата на Килърите след приключването на мегаделото в Шумен. Разследването на стрелбата срещу бизнесмена и общински съветник от "Атака" в Самоков Юри Галев на 20 юли 2010 г. е финализирано. Завършено е и успоредното досъдебно производство за ликвидирането на изпълнителите на мокри поръчки за Килърите Владимир Филев и Георги Георгиев от Червен бряг.

Очаква се до края на годината соченият от МВР за лидер на групата за убийства бивш състезател по сумо Петър Стоянов - Вожда и хората му да бъдат изправени пред съда по още две обвинения за три екзекуции. В следващите дни в Шуменския окръжен съд текат заключителните пледоарии по делото за покушенията на бизнесмена Борислав Георгиев, адвоката Петър Лупов и шуменския предприемач Румен Рачев. Подсъдими в процеса освен Вожда са още Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо Дебелия, Георги Вълев, Петър Атманджов и Райчо Стойнев. Шестимата отговарят пред съда освен за убийствата и за серия побои и палежи, извършени за пари. Според обвинението Стоянов е приемал и възлагал изпълнението на мокрите поръчки, той е вземал парите и е определял каква сума да получи съответния участник. Туцо Дебелия се е занимавал с изпълнението и снабдяването с оръжие, а Васко Кеца е координирал изпълнението на поетите поръчки. От събраните доказателства става ясно, че групата е разполагала с трима души, които са извършвали убийствата. Туцо и Кеца са обвинени, заедно с Райчо Стойнев, че са организирали покушението на шуменския бизнесмен Румен Рачев на 3 юли 2009 г. Разследващите са на мнение, че физическите извършители на това убийство са Владимир Филев и Георги Георгиев, които впоследствие са ликвидирани, за да не изпеят поръчителите.

Именно за отстраняването на двамата червенобрежки килъри ще бъде второто от поредицата дела срещу бандата. За стрелбата срещу Галев пък още по време на акцията на МВР с кодовото име "Килърите" бе задържан Георги Петков - Дачи, който също е от Червен бряг. През април той бе осъден във Варна на 20 г. затвор заради опита да убие Ивайло Паунов - Джованито на 13 март 2005 г. пред бар "Сохо" в морската столица. Още 20 г. зад решетките получи Дачи и заради обвинението, че е изстрелял 8 куршума по Камен Балбузанов - Куката в пиано бар "Латино" в Плевен през 2009 г. Килърът няма обвинение по делото в Шумен, където бе привлечен единствено като свидетел. Очаква се обаче неговите показания да спомогнат за уличаването на останалите от групата за покушението срещу Галев. Самоковският бизнесмен бе прострелян с автомат "Калашников" край Бели Искър и по-късно издъхна от раните си в "Пирогов".

До разбиването на Килърите се стигна именно след убийството на Галев. Стоянов, който е познат на МВР и с прякора Сумиста, бе арестуван на 23 юли 2010 г. Срещу него бе повдигнато обвинение в организиране на убийството. При акцията бяха задържани 20 души, но само 5 от тях останаха в ареста. Официално бе съобщено, че Туцо е поръчителят на убийството на Галев, а Вожда и Васко Кеца са организатори. Всички бяха задържани в следствения арест. 72 часа по-късно Софийският апелативен съд ги освободи срещу най-леката мярка "подписка" поради липса на уличаващи ги доказателства. Решението на магистратите бе определено от вътрешния министър Цветан Цветанов като "гавра с труда на полицаите". Само дни по-късно срещу двама от Килърите - Туцо и Кеца, беше повдигнато ново обвинение - за убийството на Румен Рачев и те отново бяха арестувани. Намерени бяха доказателства за съпричастността на бандата и към убийството на великотърновския адвокат Петър Лупов. Така зад решетките бяха прибрани и нови двама от Килърите - Радослав Димитров, задържан на 5 км от Шумен, и Петър Атмаджов, арестуван във Велико Търново. Разплете се и пъзелът с покушението над Борислав Георгиев - изп. директор на "Атоменергоремонт", сочен за дясна ръка на енергийния бос Христо Ковачки. За негов физически убиец прокуратурата смята Кеца.

Източник: в. Стандарт




Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: