Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мрежата скочи срещу глобите за хранене на улични животни
Автор: Екип Varna24.bg 12:08 / 24.11.2012Коментари (9)2493
© Varna24.bg
Природозащитни организации, техни поддръжници и граждани скочиха срещу предложената общинска наредба за глоба до 500 лева при хранене на улично куче. Новата драстична мярка беше гласувана преди ден на заседание на общинската комисия "Обществен ред и сигурност" с цел да намалеят безстопанствените животни в града. 

Ето и реакцията на обществото: "НЕ! Не хранете бездомните животни! Това е толкова нередно, колкото да изтърсите останалите трохи от трапезата си през балкона! Та нали някое врабче може да се нахрани с тях! Изхвърлете всяка останала храна от вечерята си в тоалетната!", "Те създадоха глад в държавата, то това е същото и с хората, отвсякъде събират пари, само и само да не оставят живот нито за хора, нито за кучета на българска територия..."

"Абе как ще докажат, че го храниш пък, изтървал си си рогчето на земята и толкова... това е само някакво отчитане на дейност май...", Яна Стоянова. Тя предвижда продължаване на метода "кастрирай и върни". Да, само дето има и допълнение този стар метод - "кастрирай, върни и умори от глад". Искам да попитам тези безмозъчни съветници, ако на път за вкъщи или отивайки до магазина, срещнат куче или глутница кучета, как ги предпочитат, нахранени и спокойни или освирепели от глад? Така единственото, което постигат, е да направят бездомните животни още по-опасни. Но неграмотността и неосведомеността им пречат да проумеят, че едно животно може да издържи без храна с месеци. И през тези месеци на глад може да изяде не един или двама души...", "Проблемът с бездомните кучета, котки и други животни във Франция и Италия е уреден изключително добре.

Създадени са множество учреждения за такива животни, или за изгубени и изоставени животни. Домашните животни задължително се регистрират и имат медицински картони със задължителните ваксинации, които трябва да им се направят съгласно изискванията на националното законодателство и международните стандарти. 

Специфична черта на нормативната уредба в Италия е закрилата на колониите от котки. Защитническите организации и сдружения могат да поемат грижата за местните колонии от котки, като им осигуряват грижа за здравето и условия за оцеляване. За тази цел общините си съдействат с местните санитарни служби и защитническите организации и съставят карта на местата, в които е съобщено, че има колонии от котки, и на местата, обичайно посещавани от котки. В област Тоскана гражданите, на които общините са поверили грижите за котки, са определени със специален термин - gattaio, значението на дейността им се признава изрично.

В Белгия въпросът за бездомните животни също има законова уредба. Лицата, намерили безпризорни животни, са длъжни да ги предадат на органите на общинската администрация. Те са оправомощени да настанят животното в приют, да го поверят за отглеждане или да вземат решение за умъртвяването му. Органите на местно самоуправление са ангажирани с грижата за бездомните животни и поддържането на приютите за тях и в Литва и Латвия, поясняват още запознати.


Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.12.2012 г.
0
 
 
И сега като не ги храните, те ще озвереят и да видим кого ще нахапят бре малоумници. От такава глоба полза няма. Намерили от къде пари да вадят. Да ми дойде такъв от общината да ме глоби дето храня котките и ще му избия предните зъби. Туй бирниците са по-долни и от помиарите бре!
+1
 
 
От разни псевдо природозащитници няма никаква полза нито за природата нито за хората. Познавам случайно една такава която храни помиярите като им дава храна в найлонови торбички. За кого е ползата за помиярите или за природата.
-2
 
 
Няма по-голямо животно от човека и като чета коментарите тук виждам поредното доказателство за това. Аз ще храня бездомните животни защото те нямат вина да са такива. Все едно да се глобяват тези, които се грижат за болни хора например ...
+1
 
 
За всичко си има място, за мастиляците и техните поддръжници в зоопарка. За цивилизования свят в града ! Не 500 , 1500 я направете и 100 тояги на голо! Само така ще се оправи, но не само това, всеки който пуска пари на просещи мангалки с деца по 10 000 лв глоба и 200 тояги на голо, те са по- големи вредители от пумиярите и пенсионерите взети заедно !
Aнонимен
на 25.11.2012 г.
+1
 
 
Всички мастий под ножа .Колко хора изпохапаха природо защитниците неим пикаше тогава.Боклуци мрьсни който подкрепя тези кучета следователно и той е боклук ,мастия ,пьлен дебил .Тябва да се организира група за почистване на града от природо защитници и др подкрепящи грешните неща.
Aнонимен
на 24.11.2012 г.
+1
 
 
АВЕ КАТО ГИ ХРАНИТЕ, СИ ГИ ВЗЕМЕТЕ У ВАС ВЕ!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: