Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Истини и факти за скандала между Булсатком и bTV
Автор: Екип Varna24.bg 14:04 / 05.01.2013Коментари (52)2857
© Varna24.bg
От около две седмици една от основните теми с които се занимават медиите е скандалът между bTV и Булсатком. Сателитният оператор и националната телевизия не могат да се разберат за нов договор. Всяка от двете страни има своя версия, потърпевши отново в най-голяма степен са зрителите. Темата предизвика голям интерес сред читателите на Varna24.bg, затова решихме да задълбаем в нея.

"Война за 2 лева", така някои медии определиха спора между двете страни. bTV Медия груп иска от Булсатком 2 лева, за да може операторът да излъчва каналите на bTV в мрежата си. Операторът твърди, че тази цена е висока.

Попитахме bTV "Предлагате ли каналите си отделно?". От там ни отговориха, че ги предлагат, но не могат да ни кажат колко струва всеки отделно, a в пакет цената на каналите е не повече от 2 лева. Това дава почва на слуховете, които тръгнаха в последните дни, че bTV иска повече само за основния си канал, отколкото за целия си пакет, с цел да пробута на мрежите си и останалите канали, които не предизвикват чак такъв зрителски интерес.

По-интересното в случая е, че bTV отказват техните канали да се продават в отделен пакет. Пример: Основният пакет на даден оператор да струва вече 13 лева, вместо 15 лева, а който иска и bTV да плаща 15 лева. От какво се страхува bTV при подобна схема? Може би от липса на зрителски интерес?

Тук идва другият голям въпрос наистина ли хората гледат чак толкова много bTV? В статиите по темата, които можете да видите под тази, в коментарите читателите на сайта ни са категорични, че bTV няма да им липсва и настроението срещу телевизията е по-скоро отрицателно. Може би bTV се страхува, че в крайна сметка не е чак толкова гледана и желана телевизия, колкото показват рейтингите и хората ще са по-склонни да спестят два лева, вместо да имат каналите й в мрежата си. Дали е така, можем само да гадаем.

Друг скандал избухна в първите дни на новата година, когато bTV вече я няма в мрежата на Булсатком, но въпреки всичко рейтингите на гледаемост на телевизията отново са високи и непокътнати. bTV сами твърдят, че аудиторията на Булсатком е около 35%. Тоест излиза, че дори и 1/3 от България да не може да гледа bTV, рейтингът на телевизията и гледаемостта й се запазват. Това хвърля огромно петно върху метриката за определяне на гледаемостта на телевизиите, от там и на лидерството на bTV.

Помолихме медията да коментира и този "феномен", но от там очаквано изпратиха уклончив отговор: "Колкото до дела ни, разбира се, наясно сме, че е вероятно за кратко време да загубим аудитория, но много по-вероятно е операторът да претърпи много по-големи загуби, защото се отказва от най-гледаното съдържание - това, заради което зрителите се абонират за един или друг оператор."




Още по темата: общо новини по темата: 25
25.01.2013 »
24.01.2013 »
23.01.2013 »
21.01.2013 »
17.01.2013 »
15.01.2013 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
аз не помня да съм минал на Булсатком заради БТВ. Боже тази медия е много зле ако имах само стайна антена 24 часа ще гледам Нова но не и вас и онзи гологлав олигофрен Слави
+3
 
 
Аз не съм забравил станалото в Катуница и никога няма да го забравя,а въпросната телевизия (БТВ-то) и особено тяхната журналиска ..... ми направиха страшно лошо впечатление.От тогава не съм се сещал за тази телевизия. Как и беше името?
-1
 
 
Струва си вместо допотопният цигански,,Булсат,,да гледам само Бтв и производните му и то на превъзходно НД качество!!!!Посочете друга БГ телевизия излъчваща на НД!!!
+1
 
 
а кой е луд да им плаща цял пакет за година ха.хА.
+5
 
 
Вече не се интересуваме от глупостите на бтв
+3
 
 
Аз години наред разправям, че единствената професионална телевизия в страната ни е националната, вие се смеете. Сега вече всички го проумяхте. :))
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 05.01.2013 г.
+2
 
 
На кой каквото му е кеф , това да гледа писнахте ми с вашите изказвания , философи (мизерници )
+2
 
 
Там е работата, че не само БТВ дават турски сериали, ами всички започнаха, която и прогарама да включиш се натъкваш на някакъв или нов или повторение.То ако трябва да бъдем честно май трябва и Нова и ТВ да спрат да се изчисти ефира и тогава какво ще гледаме не знам.То пък и американските бози дет ни заливат и с тях не са стока, така че просто не обръщайте толкова внимание на телевизиите, ами ги гледайте за забавление.Факт е, че много хора си ги харесват турските сериали и си ги гледат и на тях БТВ ще им липсва, затова не трябва да ги лишават все пак всеки има право на лош вкус и може да гледа каквото си иска, но поне да има избор пък то една свястна българска телевизия няма.Аз не мисля, че Нова и ТВ с нещо са по-добри от БТВ, един дол дренки са всичките, но понеже в момента има конфликт с БТВ се използва да се плюе по нея, ако беше с Нова щяхме да плюем пък нея.Добре че има компютри и интернет, че ако трябва да разчитаме само на телевизиите направо ще си умрем от скука.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: