Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тържества в ОДК-Варна за 60-годишен юбилей
Автор: Екип Varna24.bg 14:48 / 07.05.2013Коментари (0)1887
©
Общински детски комплекс-Варна, приемник и последовател на делото на основателите на организираната работа с деца във Варна, кани обществеността и гостите на града да посетят тържествата по повод шестдесетгодишния юбилей на организираната извънучилищна дейност във Варна.
Тържествата започват на 7.05.2013 г.

От 17:30 ч. в Концертната зала на Младежки дом Варна ще бъде представена книгата-албум "Делото на основателите - в сигурни ръце", посветен на работата с деца за 60-годишния период. Книгата е историческо изследване на формите за работа с деца в различните направления - наука, изкуство, спорт. В документи и богат снимков материал представя дейностите от 1953 година до наши дни.

На 7 май от 19:30 часа в Държавна опера Варна е премиерата на мюзикъла "Джекил" на Варненска детско-юношеска опера. Мюзикълът се представя за първи път на българска сцена. Създаден е по известния роман на Робърт Луис Стивънсън "Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд" /1886 г./. Автор на ансамблите, аранжиментите и оркестрацията на мюзикъла е Ганчо Ганчев-главен художествен ръководител и диригент на ВДЮО. В копродукцията с ТМПЦ участват над 60 деца и младежи от Варненска детско-юношеска опера, артисти и музиканти от Държавна опера Варна и НУИ "Д. Христов".

На 8 май от 17:30 часа в зала "Европа" ще се състои премиерата на документалния пълнометражен филм за ОДК - Варна "Делото на основателите - в сигурни ръце". Филмът проследява в документи и интервюта основаването на формации, състави, кръжоци и спортни школи от 1953 година и развитието им през годините.

На 9 май 2013 г. от 17:30 часа в Концертна зала на Младежки дом Варна, Детско-юношески театър "Златното ключе" ще представи премиерата на моноспектакъла "Дамата с кученцето" по Антон Павлович Чехов. В главната роля ще видим Маргарита Георгиева.

Апогеят на тържествата, посветени на 60-годишнината от основаването на извънучилищната дейност във Варна, са на 10 май 2013 г.

От 17:00 часа във фоайето на Фестивален и конгресен център ще бъде открита експозиция с архивни материали и фотоси "Делото на основателите - в сигурни ръце". Някои от експонатите са предоставени от Отдел "Най-нова история" на Археологически музей Варна и от частни архиви. Изложбата може да бъде посетена във ФКЦ до 20 май.

От 18:00 часа в Зала1 на ФКЦ ще се състои церемонията по тържественото награждаване на бивши директори, допринесли за утвърждаване на извънучилищната работа с деца във Варна.

От 18:30 часа ще започне тържественият концерт - спектакъл "Делото на основателите - в сигурни ръце", в който ще участват школите по изкуствата в ОДК - Варна.

В края на месец май ще се проведе тържествения концерт посветен на 60-годишнината на Детски хор "Д. Христов". През юни своята годишнина ще празнува Детски вокален ансамбъл "Сребърни звънчета" , а до края на годината ще видим спектакъла на Варненска детско-юношеска опера, по случай техния 20 годишен юбилей.

За тържественото отбелязване на шестдесетгодишния юбилей на организираната извънучилищна дейност във Варна от 8 месеца заедно с екипа на Общинския детски комплекс работи Обществен комитет, в който участват бивши деятели, организатори и създатели на школи, клубове, кръжоци и формации за извънучилищна работа с деца. Председател на комитета е госпожа Пенка Живкова.

Екипът на Общински детски комплекс - Варна благодари на всички, които предоставиха материали от частните си архиви, на всички единомишленици и поддръжници и спомоществователи, които помогнаха за осъществяването на тези чествания.

Очакваме варненската общественост на тържествата, премиерите и спектаклите, които предстоят.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: