Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Засилено полицейско присъствие във Варна заради абитуриентите
Автор: Екип Varna24.bg 14:33 / 23.05.2013Коментари (0)1555
© Bulfoto
ОДМВР - Варна предприема засилени мерки за обезпечаване сигурността и спокойствието на гражданите по време на абитуриентските балове.

За да протекат спокойно, весело и безаварийно тържествата по отбелязването на 24 май - Деня на българската просвета и култура и баловете на зрелостниците от випуск 2013 г. и тази година ръководството и служителите на ОДМВР - Варна създадоха организация за осигуряване охраната на обществения ред и безопасността на движението във Варна, курортните комплекси и региона. Засилено полицейско присъствие има както в районите на учебните заведения, така и край хотелите и заведения, където ще празнуват абитуриентите. Мерките са координирани както с Регионалния инспекторат на образованието, така и с ръководствата на училищата и охранителните фирми, ангажирани с охрана на обекти. Проведени са срещи с управителите им, относно създадения пропускателен режим, начина на охрана и легитимността на лицата извършващи охранителна дейност. Обърнато е особено внимание върху спазване изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, забраняващ носенето на огнестрелно оръжие и употребата на пиротехнически изделия в питейни и увеселителни заведения.

Активизирана е дейността по противодействие на закононарушенията свързани със съхранението и разпространението на алкохол и цигари без акцизен бандерол, продажбата на наливен алкохол.

Съвместно с експертите Държавната агенция по безопасност на храните - Варна се извършва контрол на качеството на храните и напитките, предлагани в хотели, ресторанти, дискотеки и т.н. От 21 до 23 май са проверени 25 обекта, като акцизни стоки без бандерол не са открити. В четири заведения са установени нарушения от страна на експертите на ОД по безопасност на храните и предстои да бъдат взети мерки.

Допълнително проверено е състоянието на пожарната и аварийна безопасност на обектите, с цел своевременно отстраняване наличието на предпоставки за възникване на произшествия и инциденти.

Създадена е организация за недопускане нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите. Ще се следи за стриктното спазване на работното време на обектите, за реда и условията за извършване на търговска дейност; недопускане внасяне и употреба на наркотични и упойващи вещества; недопускане продажбата и сервирането на алкохолни напитки, тютюн и тютюневи изделия на лица под 18 години, недопускане в обектите на деца до 14 години, без придружители след 20.00 часа и деца до 18 години, без придружители след 22 часа.

Във връзка с организираното придвижване на абитуриенти от сборните пунктове до курортните комплекси и обектите, в които ще се проведат тържества, по всички основни пътни артерии извън града, както и по булевардите във Варна, ще има засилено присъствие на служители от "Пътна полиция", които ще съдействат.

Ще се извършват съвместни проверки с "Пътна полиция" и отдел "Контролна дейност" ДАИ - Варна, относно техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзиите на абитуриентите до други градове, курортни комплекси и заведения в страната.

Създадена е организация и за незабавно предприемане на административно наказателни мерки спрямо водачи на автомобили, извършващи или вече извършили нарушения по Закона за движение по пътищата при превозване на абитуриенти. Придвижването на колоните се документира с видеокамери.

ОДМВР - Варна напомня, че отговорността за недопускане на пътни инциденти и други престъпления по време на абитуриентските балове е на родители, абитуриентите, водачи на автомобили с абитуриенти, учители и организатори и участници в празничните прояви, които пряко или косвено са ангажирани в тържествата.




Още по темата: общо новини по темата: 157
16.04.2024 »
30.06.2023 »
13.06.2023 »
31.05.2023 »
29.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: