Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Представиха промените в условията по процедурата за енергийна ефективност
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 01.06.2013Коментари (0)2131
©
Информационната кампания на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) за представяне на промените в условията за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ по програма "Енергийна ефективност и зелена икономика" завърши вчера с информационен ден в София. Новите моменти при подготовката на проектни предложения за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ бяха разяснени от експерти на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" към МИЕ.

Информационната кампания се проведе в периода 20-31 май 2013 г. в градовете Враца, Велико Търново, Русе, Варна, Пловдив, Бургас и София. Над 450 консултанти и представители на бизнеса посетиха информационните дни.

Промените в условията по процедурата за енергийна ефективност и зелена икономика са свързани с въвеждането на по-облекчени условия относно избора на изпълнител - чрез събиране на 3 предложения и представяне на обосновка с аргументи за направения избор, и признаване за допустими на дейности и разходи за спомагателни материали и оборудване, необходими за окомплектоването като работеща система на технологиите от списъка на допустимите материали и оборудване.

Програма "Енергийна ефективност и зелена икономика" е съвместна инициатива на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Европейската банка за възстановяване и развитие. Тя насърчава устойчиви енергийни решения за малките и средните предприятия. Програмата дава възможност за реализиране на инвестиции в енергоспестяващи технологии и технологии от ВЕИ, технологии за намаляване на енергоемкостта на производството и неблагоприятното екологично въздействие, както и мерки за усъвършенстване на процесите в предприятията, свързани с енергийния мениджмънт.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Агенция ПРИМА и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз или Министерство на икономиката и енергетиката.




Още по темата: общо новини по темата: 105
07.03.2024 »
29.02.2024 »
07.02.2024 »
27.01.2024 »
19.01.2024 »
19.01.2024 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: