Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ето какво предстои на "Варненско лято"
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 02.06.2013Коментари (0)1493
Спектакли, които предстоят да се изиграят на фестивала във Варна:

От 18 ч. днес в сцена "Филиал" спектакълът "Нощна пеперуда" от руския драматург Пьотр Гладилин, продукция на Народен театър "Иван Вазов" с режисьор Явор Гърдев. Една необичайна трансформация внася смут във военния гарнизон в далечния Север. Редник Коля Лебедушкин се събужда като жена. Тази метамрфоза е единствената му възможност да се занимава с изкуство, с театър. Командир Багаев не знае как да реагира, а полковникът рота Кинчин решава да подложи таланта на Коля, или вече Наташа, на изпитание. Деликатен и вълнуващ спектакъл за силата на изкуството и неизкоренимата потребност от него, отличен с "Аскеер" 2012 за режисура, най-добър спектакъл и дебют за новото откритие за сцената - младата актриса Весела Бабинова. Можете да гледате "Нощна пеперуда" още на 3 и 4 юни от 19 ч., сцена "Филиал".

Също днес от 19 ч. на Основна сцена спектакълът "Тирамису" ще ви срещне със 7 героини на нашето време. Те са млади, красиви, работят в рекламна агенция, печелят добре. Чудесно се справят със съблазните и капаните на големия град, знаят как да се обличат и къде си струва да отидат. Но всичко се оказва една красива обвивка. Пиесата "Тирамису" на полската авторка Йоанна Овшанко е резултат от личния й опит като рекламен агент в голяма компания. Тя разкрива измислената реалност, която се опитва да замени личния живот, вкусовете и предпочитанията. Постановката е дело на режисьора Николай Поляков, който ролите на на седем млади, но вече заявили таланта си актриси, сред които можете да видите Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Мила Банчева, Луиза Григорова и др. Можете да гледате "Тирамису" още на 3 юни от 18 ч., Драматичен театър - основна сцена.

Tеатрите-домакини на фестивала се представят днес и утре с две свои продукции.

От 20 ч. на сцената на Кукления театър имате възможност да видите "Лека походка и други опити" с режисьор Боян Иванов, който обединява 13 забавни кратки истории на израелския автор-абсурдист Ханох Левин в трагикомичен микс.

На 3 юни от 20 ч. се представя "Паметта на водата" - пиеса на английската авторка Шийла Стивънсън, която я изстрелва по световните сцени и й носи престижната награда "Лорънс Оливие" (1996). След години раздяла три сестри се срещат отново за погребението на майка си. То се превръща и в повод за осмисляне на разпилените им животи и опит за истинско общуване между тях. Постепенно те осъзнават до каква степен миналото им съдбовно отеква в настоящето, като продължава да определя и бъдещето им. Признания, отчаяния и изненади насищат заредения до краен предел словесен поток, изразително пресъздаден от силния актьорски състав в постановката на Стоян Радев на сцената на зала "Стоян Камбарев", ДТ "Ст. Бъчваров" - Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 106
22.07.2022 »
28.06.2022 »
27.06.2022 »
24.06.2022 »
13.04.2022 »
01.09.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: