Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненските ученици на протест пред Общината срещу турския език в училищата
Автор: Екип Varna24.bg 11:01 / 03.06.2013Коментари (43)11084
©
Варненски ученици се канят да организират днес протест, против турския и ромския език в родните училища. Учениците са посочили във Фейсбук като място на протеста Общината, а началото на протеста е обявено за 13 ч.

Учениците призовават: "Задължително да не се отива на училище днес в знак на протест".

Ето и някои от коментарите в социалната мрежа:

"Първият смислен протест от много време насам", заявява Калин.
"Предлагам шествието да отиде до 1СОУ "Димчо Дебелянов", защото съм учил 3 години там и мога да заявя че обслужващия персонал (лелките) и част от учителите говорят на ТУРСКИ ЕЗИК, а за Бога ... Българската Азбука е на стените на това училище... ! ! !"




Още по темата: общо новини по темата: 382
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
13.06.2014 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.06.2013 г.
0
 
 
Турски език=корана!
Aнонимен
на 04.06.2013 г.
0
 
 
То така се започва,сега свободно избираем,по натам задължителен избираем,най накрая задължителен,като българския! Който иска да учи турски и цигански,вън от България! България е за българите!!! Ако искат да учат турски,има си курсове,да се записват и да учат,но не и в училищата!!!!
Aнонимен
на 04.06.2013 г.
0
 
 
6те има ста4ки отноВо БАЛГАРИ САБОДЕТЕ СЕ НЕ ОСТАВАИТЕ ТОВА ТАКА ,стига ве4е да ни тап4ат , а сега и турски. които иска да у4и турски да заминава в турция .
Aнонимен
на 04.06.2013 г.
0
 
 
Ей вие тука половината не знаете за какво става на въпрос бе ! Как може да подкрепяте изучаването на турски език в училищата ? Вие сте болни мозъци, аз уча в училище, което е наполовина българско и наполовина турско няма да ви кажа просто за какво става на въпрос освен, че учителите и директора не взимат нищо под внимание ами и тея си правят каквото си поискат говорят си на техния език и въобще не им пука след като няма кой да им направи забележка! Не знам просто от ден на ден все повече и повече се турцизираме и ще бъде така докато има такива като вас, които ги подкрепят!....
Aнонимен
на 03.06.2013 г.
0
 
 
И аз не исках да уча история и литература като бях ученик, ама учих! Никой не ме е питал какво искам да уча. Така че твърдо подкрепям изучаването на турски език в училищата.
0
 
 
Аз съм твърдо за изучаването на турски език в турските училища, не в българските. След като в България има турско население има много просто решение. Държавата да даде сгради под наем на Турската държава, която със свои средства да изгради своите учебни заведения, където учениците ще учат по българска програма, българи ще са преподавателите, но ще имат възможността да изучават и родния си език, който в техният случай е турски. Последно време много хора цитират Левски. Е, аз съм от Карлово, градът на Левски и имам послание към тези хора. Левски иска 'демократска република', където не се гледа на вяра, народност и език. Има начини за хората от турски произход да учат майчин език, но това което направи новото правителство не е начинЪТ. А относно "ромски език" , бих искал някой да ми обясни ... коя е тази държава, където живеят така наречените "роми", където си имат свой език, култура и т.н. Защото майчин език "ромски" бие тъпометъра по всички критерии. Турците са хора като нас и наистина няма нужда от толкова злоба, но пак казвам, има начини, по които този проблем може да бъде решен, както на Запад и в Прибалтийските държави. Това си е мотив за създаване на конфликти между двата ни етноса, който ако не си правите сметка , може лесно да премине в гражданска война. В заключение: Твърдо против ЗИП или СИП от какъвто и да е род относно изучаването на турски и ромски език в българските училища.
Aнонимен
на 03.06.2013 г.
0
 
 
"Първият смислен протест от много време насам", заявява Калин. "Предлагам шествието да отиде до 1СОУ "Димчо Дебелянов", защото съм учил 3 години там и мога да заявя че обслужващия персонал (лелките) и част от учителите говорят на ТУРСКИ ЕЗИК, а за Бога ... Българската Азбука е на стените на това училище... ! ! !" ... Това какво общо има с изучаването на турски? За Бога, в това училище не се ли изучава чужд език? Ако си търсите причина, за да не посещаване учебни занятия, това вече е друг въпрос. Относно това че се говори на турски език в училището - тук сте прави да изисквате спазването на определени правила. За омразата на децата към малцинствата мога да кажа само че сами си го направихме. Отнехме и най-свещеното качество на детската душа - невинността. Поздравления!
Aнонимен
на 03.06.2013 г.
0
 
 
Поздравления ....Отново Варнаааа
0
 
 
Аман от архаично и шувинистично поведение. Аз съм напълно съгласен да се изучава какъвто ще да е език в училищата. И изобщо всяка паралелка по каквато и да е специалност, часовете по чужд език да са от типа на избираем предмет (в случая език). Аз въпреки, че се водя уж българче, се интересувам малко или много от първично познаване на турския език. Все пак това ни е страна-съседка. Много тъпо е да се гледат някакви отживелици и заради тях да си образуваме излишни нерви, напрежение и куп проблеми. Кога ще еволюираме (изобщо за човека, като животински вид)??? Уж напреднали и прочее, но кога ще преодолеем простотиите като религии, караници по етнически и национален принцип... Всеки един език е полезен и няма нищо лошо да се разширява палитрата от чужди езици, НО (вече идва и частта на която много наблягам) НЕ С ПРОПАГАНДНА ЦЕЛ. Китайски, японски, еврит, арабски, руски и прочее...
0
 
 
Не мисля,че българските учители/не министрите/ще позволят това да се случи!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: