Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Варненско лято" вече набира скорост
Автор: Екип Varna24.bg 12:32 / 04.06.2013Коментари (0)2212
©
21-ото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" вече набира скорост и програмата му става все по-разнообразна. Ето какво можете да видите днес и утре:

Българската селекция продължава да се представя с "Ковачи" от Алек Попов под режисурата на Възкресия Вихърова. Представлението е днес от 19 ч. на Основна сцена.

Пиеса от автора на определяната като "най-смешната книга" в новата българска литература "Мисия Лондон" за съвременния емигрантски живот. Микс от радиотеатър, гротеска, кино и вариете, който извежда на повръхността национални клишета и като че ли никак не е лесно да се справим с тях. Продукция на винаги с крачки напред Университетки театър към Нов български университет и неговия Театрален департамент.

Част от международната селекция е театралният концерт с неповторимия Самуел Финци и изключителните музиканти Георги Дончев и Даниел Регенберг ЕДНА НОЩ В КИНОТО на Дойчес театер - Берлин, Германия 4 юни, 21.15, Художествена галерия

В него Финци обединява страстта си към театъра, киното и музиката. "Има филми, които така се запечатват в съзнанието ни, че понякога една история, няколко музикални тона или просто едно намигване са достатъчни да извикат отново пред очите магията на техните образи", казва той. С "Една нощ в киното" тази магия оживява на театралната сцена с класически песни, композиции и монолози от ленти на Чарли Чаплин, през Уди Алън до Дейвид Линч.

Днес от 17 ч. в Куления театър ще има и една филмова премиера:

Документалният филм ЗА ХОРАТА И МАГЬОСНИЦИТЕ на топ-журналиста Георги Тошев с режисьор Явор Веселинов ще въведе в процеса на създаване на постановката «Хората от Оз» от Яна Борисова с режисьор Галин Стоев. Звездата на българските театър и кино - актрисата Цветана Манева, допуска зад кулисите телевизионен екип, за да разкрие какво я свързва с най-интересния творчески сценичен тандем днес. Едно вълнуващо пътешествие в няколко творчески вселени.

От 19 ч. на Сцена "Филиал" последен шанс да преживеете своята вътрешна трансформация с "НОЩНА ПЕПЕРУДА" - постановка на Явор Гърдев, Народен театър "Иван Вазов", част от българската селекция.

Утре също ви очакват изключително силни заглавия и имена:
Звездата на испанския театър и кино Марта Етура пристига във Варна заедно с хореографа Чеви Мурадай /носител на Националната награда за танц/, за да представят една емоционална танцова история за любовта и нейните превратности. Не пропускайте спектакъла на компанията Losdedae от Мадрид ЗАВРЪЩАНЕ, 5 юни, 19.30 ч. Сцена "Филиал"

Утре стартира и специалният модул "Театрален шоукейс", който представя разнообразие от представления, разивавщи нови сценични форми.

От 18 ч. в Кукления театър можете да видите изключително оригиналното куклено представление за възрастни "СВЯТ/О" на холандския режисьор Дуда Пайва, гост на Столичен куклен театър.

В 20.45 ч. театралният ден ще завърши на Основна сцена със спектакъла, носител на наградата "Икар"2013 на САБ за най-добро представление МЕДЕЯ, МАЙКА МИ от Иван Добчев и Стефан Иванов с режисьори Иван Добчев и Маргарита Младенова от Театрална работилница "Сфумато".


Представлението е избрано едновременно за Българска селекция и "Театрален Шоукейс" и в него можете да видите Бойко Кръстанов, Елена Димитрова, Невена Калудова, Маргита Гошева и др.

Билети на касите на Драматичен театър - Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 106
22.07.2022 »
28.06.2022 »
27.06.2022 »
24.06.2022 »
13.04.2022 »
01.09.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: