Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Край: Няма да бутат второто ниво на фитнеса на Марешки на "Кабакум"
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 03.07.2013Коментари (17)5208
© Народно дело
Административен съд - Варна отмени заповед на кмета на Община Варна за демонтиране на второ ниво на фитнес-клуб на "Белвекс"ООД, на плаж "Кабакум север 2".

Образуваното административно дело е по жалба на Светлана Марешка, управител на "Белвекс"ООД, срещу заповед №3394/30.08.2012г. на кмета за демонтиране на второ ниво на преместваем обект, разположен върху изключителна държавна собственост - морски плаж.

Според нея преместваемия обект заема площта, посочена в разрешението за поставяне, а при издаването на заповедта са допуснати редица нарушения.

Съдът, след съвкупна преценка на събраните по делото доказателства счита, че в заповедта не са налице мотиви, няма индивидуализации на конкретните фактически съображения, които да обосноват произнасянето на административния орган.

Административният орган се е задоволил с препращане към общи разпоредби на различни нормативни актове без да индивидуализира фактически основания по премахване на преместваемия обект.

Съществува вътрешна нелогичност и противоречивост на основанието за издаване на заповедта и съда е поставен в невъзможност да извърши надлежен контрол за законосъобразност.

В действащата Наредба за разполагане на преместваеми обекти по смисъла на чл. 56, ал.1 от ЗУТ на община Варна няма въведено изискване за височина на преместваемите обекти.

След като няма нормативно ограничение за височината на преместваемите обекти, поведението на жалбоподателя не може да се квалифицира като противоправно.

Община Варна е постановила недействителен административен акт и същия следва да се отмени с произтичащите от това законни последици.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ако бе6е станал кмет 6те6е и 3 ти да вдигне
0
 
 
честито на печелившите , тъкмо го бяха награбили !!...Бозов е на власт !!!
0
 
 
Ми като няма в общината кой една свястна заповед да напише!?
Aнонимен
на 03.07.2013 г.
0
 
 
Това е резултат от заповедите за премахване на КЙ с двоинствен стандарт Той и една групичка около него бяха факири в тази област
0
 
 
Някой от псуващите съдиите запознат ли е конкретно с казуса или просто днес не сте изписали дневната си доза необоснована омраза?
0
 
 
- ПОДКУПИТЕ ЗА ЗАСТРОЯВАНЕТО ОКО НЕ СТАВА С ПАРИ , ТО СТАВА С МНОГО ПАРИ ...
0
 
 
Не мисля, че такова нещо като закони за защитени територии или обществени такива, съществуват. 2 месеца няма и пак се започва, е добре де преди 5 години се откриха незаконни строителства по черноморието на ЗАЩИТЕНИ ЗОНИ С РЕДКИ РАСТИТЕЛНИ ВИДОВЕ И ПРИРОДНИ БОГАТСТВА- богатствата на дадена територия са СВЕТОВНИ, ние само можем да се "възползваме" от туристите. Събориха и сградите и вилите на митническото селце-не помните, но ... Не знам вече на какво да вярвам, уж господин Борисов беше престъпник, крадец унищожил държавата, а не май е вярно... унищожил е държавата такава, каквато я искат тия, да работи за тях, в техен интерес и за техният джоб. Не мисля, че ние сме фирма данъкоплатците и мисля че килиите в белене трябва да се стегнат и да се сложат за служители садистични момчета, за да може да се настаняват удобно, не искаме да им е зле все пак :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: