Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци вече могат да следят автобуса през gsm и компютър
Автор: Екип Varna24.bg 12:47 / 15.07.2013Коментари (12)15094
©
Варненци и гостите на Варна се сбогуват с ерата на безсмисленото и изнервящо чакане по спирките. Пътуващите с градския транспорт вече могат да виждат в реално време автобуса, който им трябва, през телефона, от домашния или служебния компютър и да се информират на колко спирки и на колко минути от тях се намира, за да разчетат времето си така, че да нямат и минута безцелен престой. Ако пътник има нужда да направи връзка към конкретна локация от най-близката спирка, той може да види автобусите, които спират на нея и обслужват търсеното от него направление, и да проследи движението им по минути. Родителите, които изпращат и посрещат малки деца от спирката до дома, вече могат да излизат секунди преди спирането на автобуса.

Модерната услуга вече е факт и може да бъде ползвана от пътуващите по линиите на частния превозвач "Транстриумф Холдинг" АД. Дружеството, което покрива 53% от маршрутите в морската столица, разработи и пусна в експлоатация новата си диспечерска система, която направи възможно и електронното проследяване на автобусите от страна на гражданите.

"Новата система позволява от едно работно място да бъдат проследявани в реално време всички автобуси, които вървят по възложените ни от общината линии", обясни изпълнителният директор на дружеството Антраник Шакариян.
Модерната диспечерна система освен удобства за пътниците гарантира ефективен вътрешен контрол - от една страна, шофьорите имат достъп до нея и виждат дали се движат със закъснение или изпреварват разписанието, от друга - ние контролираме изпълнението на графиците. Всичко това работи за крайния потребител - пътника, който получава най-високо качество на услугата. Ако общинската власт във Варна се интересува от ефективната организация на транспорта, би могла да се възползва от нашия продукт, за да контролира автобусния трафик, за който плаща от бюджетни средства, допълни Шакариян.

Желаещите да се възползват от модерната придобивка, предложена от частния превозвач, могат да го сторят на rt.transtriumf.com.

"Този проект гарантира много удобства на варненци и на гостите на града. За да може и общината, и останалите превозвачи да се включат в него, без притеснения, че той е ведомствен, сме направили сайта varnatraffic.com. На него "Транстриумф холдинг" АД дублира информацията от диспечерската си система и показва в реално време всеки свой автобус - къде се намира, в график ли е и кога идва следващият. Същото може да стори общинският превозвач и всяка друга компания, която има желание да работи в полза на пътуващите и няма притеснения от общински и граждански контрол", коментира Тодор Тодоров от "Мап софт" - партньор на "Транстриумф холдинг" АД по проекта.

Частният превозвач на Варна има готовност да направи модерната услуга достъпна и за хората, чиито телефони не са снабдени с интернет. За целта дружеството е в готовност да инвестира в електронни табла, които да монтира на ключови места в града - жп гарата, автогарата, катедралата и възловите точки за пътуване към курортите, стига общината да фиксира позициите и да осигури отстъпено право на строеж, обяви изпълнителният директор на транспортната компания Антраник Шакариян.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 512
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.11.2013 г.
0
 
 
ВСИ4КО ВЕ4Е ОПРАВИХМЕ....
Aнонимен
на 04.08.2013 г.
0
 
 
градски транспорт рано или кьсно ще се оправи,старите автобуси ще бьдат подменени с нови.но кажете ми вас свинете които плюскате и серете в автобусите какво да ви правим.
Aнонимен
на 16.07.2013 г.
0
 
 
като гледам от долните коментари колко сте черногледи. все нещо не ви е наред.малко по позитивно мислете. много си е хубава придобивката. все мрънкате, затова сме на този хал.
Aнонимен
на 15.07.2013 г.
0
 
 
добре би било и да има по цесто автобуси за зл пасаци лин 209,не е за варване це не патува автобус в средата на латото през времето от 9.35 до 13.35 уйасно е обайдах се мн пати на директора златев и дотам ,а састо и сутрин когато отиваме на работа.рази линийа се издарйа основно от работестите в комплексите и е космар да патувас в стар автобус цас и правостойаст.
0
 
 
да само поглеждаш лаптопа у дома и бегом на спирката тези хора са винаги назад с времето а приложения за мобилен телефон вармууу...
Aнонимен
на 15.07.2013 г.
0
 
 
Страхотна придобивка !
0
 
 
Варненци не са следотърсачи!!! На тях им се иска автобуса да мине на посоченото време във разписанието на спирката, да отговаря на времето в което живеем и да не носи наследство от много години, да е чист и приветлив. Това за начало !!! Малко, малко да мислим че сме по-близо до тези към които трябва да сме се насочили !!! Останалото е просто една голяма илюзия !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: