Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ обединява усилията на студентите по проблемите на панелните жилища
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 17.07.2013Коментари (0)2108
© Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Шестият уъркшоп "Устойчивата архитектура - една възможна архитектура", стартира на 18 юли от 10:00 часа в зала 2 на Учебно-спортния комплекс във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". По традиция ръководител на уъркшопа е италианския архитект проф. Масуд Есмаилу от университета по архитектура във Венеция. Темите на форума са свързани с мултифункционалната биоклиматична архитектура и устойчивите панелни жилища в съвременната архитектурна среда.

По данни на Националния статистически институт над 2 милиона българи живеят в панелни жилища. Затова част от работата на студентите ще бъде посветена именно на този тип жилища. Това са въпроси, които винаги са в дневния ред на обществото - продължителността на живот на панелните жилища, тяхното саниране - възстановяване, усилване на конструкцията. Тази година участието на катедра "Психология" в работата на Архитектурния факултет ще отвори един нов тип взаимодействие, свързано с психологията в архитектурата и спецификите на живота в панелните жилища, обяви организаторът на форума доц. д-р Милена Кичекова, ръководител на катедра "Строителство на сгради и съоръжения" към Архитектурния факултет на ВСУ.

"Постоянен акцент в нашата работа е непрекъснатото взаимодействие между студенти от различни специалности. Ние изграждаме така наречените интердисциплинарни студентски екипи, за да можем от всички гледни точки да изследваме проблема с тези жилища. Дори ще включим и ученици от Строителната гимназия във Варна, с които да търсим различните решения.

Уъркшопът ще завърши с широка обществена дискусия. Обсъждането на този тип проблематика, обаче няма да остане само в рамките на уършопа. Предвиждаме и създаването на интерактивна интернет платформа за безплатни консултации. Чрез нея гражданите ще задават своите въпроси, свързани с панелните жилища , а екип от преподаватели и студенти от катедра "Строителство на сгради и съоръжения" регулярно ще отговаря и ще дава онлайн консултации. Обмисляме възможността екипът отново да е интердисциплинарен, за да можем да обхванем по-широк спектър от въпроси, свързани, най-общо казано, с живота в панелните жилища.", споделя още доц. Кичекова.

В рамките на събитието ще се проведе и практически семинар "Как успешно да представим нашите идеи за устойчива архитектура?".

Основните цели на традиционното за Варненския свободен университет събитие е да приобщи участниците към ценностите на устойчивата архитектура в мултидисциплинарен акпект. В процеса на проектиране те ще оценяват социални, икономически, исторически и художествени фактори, които на пръв поглед не принадлежат към архитектурата. Дискусиите ще се фокусират върху въпроси, свързани с практиката на проектирането и строителството в наши дни.




Още по темата: общо новини по темата: 105
07.03.2024 »
29.02.2024 »
07.02.2024 »
27.01.2024 »
19.01.2024 »
19.01.2024 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: