Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предлагат кръгово до автогарата във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 27.07.2013Коментари (35)9846
© Varna24.bg
Искане за изграждането на кръгово движение на кръстовището на бул. "Владислав Варненчик" и ул. "Струга" отправи към транспортната комисия в ОбС Петя Хараланова. Варненката, която стана известна покрай протестите в морската столица, алармира, че кръстовището до автогарата е изключително опасно.

Местните депутати изслушаха предложението й, изтъквайки, че то трябва да бъде проучено от администрацията и действащите комисии за безопасност на движението и транспортната схема на града.

Самият аз преди около година и половина настоях да се постави светофар на кръстовището, откъдето излизат маршрутките на частната автогара, припомни общинският съветник от ГЕРБ Марио Шиваров. Той увери, че изграждането на кръгово на този етап не е възможно, тъй като в района предстоят строителни работи по нова отсечка, която да съедини бул. "Левски" с крайезерния път. Докато това стане, опасното кръстовище най-добре да се обезопаси със светофар, отбеляза още Шиваров.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Доколкото знам това е един вид решение за по-бърз трафик.Давам пример точно за това проклето... кръстовище, така да се наречe:Преди 3-4 дена шофирах посока център в лява лента.Насреща ми виждам една сива кола, която иска да завие наляво, или образен завой да прави.От разстояние виждам, че колата е навлязла почти изцяло в лентата, в която се движа, но нарочно реших да не намалявам веднага, та да видя реакцията му - беше никаква.Намалих аз, дори спрях, то друго нямаше какво да се направи.Когато спрях, видях, че от лявата му страна има още една кола - една ковра със софийска регистрация и разбира се скъпа кола.Та въпросната "дама" си направи спокойно обратния завой, като зае и двете ленти, без изобщо да й пука, а след това дадох път и на сивата кола.Трябва да разберете, че особено във Варна трябва да не си шофьор, а да искаш не парче, а цялата пица за себе си, за да можеш да излезеш от кръстовище без светофари или кръгово такова.Така че, аз одобрявам кръгово да има, но така направено, че да не е като на Пикадили-Почивка, където е същото както бе преди, но с разликата, че сега можеш и в двете посоки да излизаш от пътя за морето.А за въпросното кръгово на Почивка... там е ужас... става една ГОЛЯМА опашка... наскоро беше чак от плажа до самото кръгово, най-вероятно, защото са малко хората, които могат да нахалстват, че да излязат.Давам конкретен пример, понеже много ми харесва така да правя, като го правя подсигурено.Отново преди 3-4 дена, връщайки се от плаж, имаше една опашка.Чаках, та чаках, но типично за мен реших да изпреваря цялата колона.Изпреварих я, което означаваше да карам в насрещното.Поне 10-15 коли подминах и кацнах най-отпред.Лека-полека навлизам в кръговото, но явно никой от идващите от центъра не осъзнаваха, че всъщност има кръгово, както и че те не са с предимство.Затова просто им пресекох пътя, та да разберат, че АЗ съм с предимство.Не е по правилата, но пък изчаквайки горивото намалява, джобът с пари също.Надявам се да не са ми се сърдили много потърпевшите.
0
 
 
Защо не?Едно кръгово ще е добре за там.А некъдърните водачи никои ноеможе да ги оправи.
0
 
 
неееееее малоумниците незнаят как се влиза в кръгово и затова чакаш да излезеш от плажа един час
0
 
 
Жеко Борисов,поздравления за коментарите... Във Варна движението от години стана непоносимо и 6офиорите са супер нагли и нахални... На пурво място правилника за дбийение не се знае,а за преминаване през кръгово...да не говорим...Онова"лаино" след Пикадфили Парк на ижода от Варна ,е толкова елементарно за минаване,4е само 4овек ,които не знае и не познава знаците и правилника не мойе да мине ...А заради такива пишман шофиори,миналото лято слойиха и патрулка на круговото ,за да регулиррат наи-лесно преминаващото крустови6те...Много 4есто се питам докато сум зад волана,клок хора са си платили за да имат книйки:)))))
0
 
 
кръгово движение в града може да има на толкова много места...хем 6те спестят от светофари,хем движението 6те бъде по олеснено....
Aнонимен
на 27.07.2013 г.
0
 
 
естествено, че може да стане, трябва само 1 палма последата, 4 знака за кръгово, 8 за предимства и 1 кофа бяла боя. И ще тестват в реална обстановка доколко е удачно кръгово
0
 
 
Абе хора, какво ви пречи частната автогара? Да не минават само маршрутките от там? Минават страшно много коли. И са станали не една или две катастрофи. Време е вече нещо да се направи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: