Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
Автор: Екип Varna24.bg 17:21 / 03.08.2013Коментари (0)3015
© Varna24.bg
След множеството опасения за фалшифициране на резултатите от предсрочните избори на 12 май управляващата коалиция на БСП и ДПС извърши смени в ръководството на държавната компанията-преброител "Информационно обслужване".

Съставът на Съвета на директорите е променен на 22 юли след общо събрание на акционерите и по искане на принципала на дружеството - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, сочи справка в Търговския регистър.

Освободени са четирима членове на Съвета на директорите - проф. Михаил Константинов, Ивайло Филипов, Валери Борисов и Ваня Големанска, а на техните позиции са назначени Георги Тодоров, Александър Петров, Гюнай Мехмедов и Николай Недялков.

Държавната фирма обикновено печели конкурсите за компютърна обработка на изборните резултати. За вота на 12 май тя беше единствената, подала оферта за поръчката - на стойност 1,7 млн. лв.

Прави впечатление отстраняването на бившия директор на "Информационно обслужване" проф. Константинов, който подаде оставка от поста през март след изказването, че "ако алтернативата за управление на България е нова Тройна коалиция, той би направил всичко възможно това да не стане".

Макар че разкритикува изказването на Константинов, служебният премиер Марин Райков не го освободи от поста - напротив, покани го да участва в създадения тогава Изборен борд.

Думите му предизвикаха гнева на лидера на БСП Сергей Станишев, който заподозря, че се готви манипулация на вота и още тогава поиска оставката на Константинов.

"Абсурдно е човек, който е заявил ясна политическа позиция, да ръководи преброяването на изборите", заяви тогава Станишев.

"Това поражда основателни съмнения, че той би бил обективен при изпълнение на служебните си задължения като председател на "Информационно обслужване"," отбеляза тогава лидерът на ДПС Лютви Местан.

Михаил Константинов отхвърли критиките и потърси скрити мотиви в "разпалването" на темата с изказването му, "преекспонирано" от лидерите на опозиционните партии в 41-то Народно събрание.

"Целта е да се стигне до непризнаване на изборите, хвърляне на страната в хаос и даване на възможност на олигарси с огромни дългове - да се спасят. Има данни, че една доста голяма партия ще получи доста по-нисък резултат от това, което е очаквала. Една друга пък малка партия ще изчезне завинаги от политическата карта на България. За ДПС няма да говоря - въпросът е с кого ще се коалират. Не само правя прогнози, правя добри прогнози," коментира през март Константинов.


Източник: Кросс



Още по темата: общо новини по темата: 328
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
21.07.2013 »
19.07.2013 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: