Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Самотна майка на 5 деца живее без ток и вода
Автор: Екип Varna24.bg 09:18 / 30.08.2013Коментари (36)9601
© БНТ
29-годишната Анка Игнатова от Варна отглежда сама 5-те си деца. От известно време те живеят без ток и вода заради натрупани неплатени сметки. За да ги възстановят са необходими около две хиляди лева, а междувременно голямото семейство трудно се изхранва.

До преди година и половина жената живеела с бащата на децата си, но той ги напуснал. Сега й се налага да се справя сама с всички проблеми. Съседите й виждат, че прави всичко по силите си за отглеждането на децата. Голямото семейство живее без ток и вода вече две години, единствено с помощта на добри хора.

"Моля с каквото може да ми се помогне - поне за ток, за вода... Искам да си ги гледам - да имаме светлинка и водичка", споделя Анка Игнатова.

Животът на Анка и преди не бил лек - при живи родители била оставена в интернат, учила е до 10-и клас. За децата си сега иска най-доброто.

Според съседка на Анка дотук се е стигнало, защото в държавата няма механизми, с които да се помага на такива хора.

"Tази жена има 5 деца, за които се грижи перфектно - аз лично съм свидетел. Тя има нужда от помощ - тези деца и тя да се вкарат в един правилен коловоз - социален работник да държи контакт една година с нея", казва Пламена Венкова.

Тази година от "Социални грижи" Анка е получила еднократна помощ. Наесен ще вземе и за отопление. Агенцията за закрила на детето ще й отпусне още 325 лв. За съжаление, това не е достатъчно, тъй като дълговете й остават.

"Tя е подала документи и за месечна социална помощ - през м. август са подадени тези документи, което означава, че през септември тя и нейното семейство ще започне да получава и месечна социална помощ", каза Адрияна Григорова - директор на Дирекция "Социални грижи" - Варна.

До юни т.г. Анка и децата били в Белгия, където опитали да живеят. Затова сега не получава майчински - условието е фамилията да е живяла поне 6 месеца в страната. Така че чак през януари догодина ще може да ги вземе -
общо 175 лв. на месец, а децата трябва да ходят на училище.

Източник: БНТ









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.08.2013 г.
0
 
 
ако иска и 10 може да си роди жената ,имала е възможност защо не ,но когато плановете се объркат дори едно дете да имаш пак може да не успяваш да му осигуриш нужното !!! и по добре 5 българчета както в случая отколкото 5 циганета
0
 
 
Василена, държавата не и е направила тези 5 деца, и не е длъжна да и ги гледа! След като и ти си прочела статията, би ли ми казала какво е правила и работила в Белгия въпросната майка??? Ясно е че не е с 2 висши образования и 5 езика , и не си е търсила работа като инженер или научен сътрудник! Аз съм против всякакви подпомагания на многодетни, ромски ниско образовани хора! Представете си колко деца ще почнат да раждат само заради парите, с които "добрите родители" ще си купуват алкохол и цигари!
0
 
 
''До преди година и половина жената живеела с бащата на децата си, но той ги напуснал. Сега й се налага да се справя сама с всички проблеми. Съседите й виждат, че прави всичко по силите си за отглеждането на децата.'' Плюхте,плюхте,а не си направихте труда да прочетете внимателно,тези деца си имат баща и е живял с тях,не са пръкнали ей така сами,кога ще почне да се търси отговорност от такива хора,не е виновна майката,а скапаната ни държава,която поддържа само ромите,май да си ром е най-добре в Бг!Ще препоръчам на майката да си смени статуквото в ромско и дали това ще може да и се помогне!?
0
 
 
Каквото и да коментираме,когато липсва ясна социална политика относно раждаемост и поемане на отговорности,мисля,че на тази майка трябва да се помогне като и се предостави някаква работа,за да получава заплата и да си ги гледа,защото те са на лице,съществуват и са невинни малки дечица!По-важно е всеки да знае,че раждането на дете е една огромна отговорност, която трябва да си сигурен,че можеш да поемеш.
Aнонимен
на 30.08.2013 г.
0
 
 
кога ще почнат да издирват мъже,които изоставят децата си до кога ще търпим това,тези деца не са отговорност само на тази жена,тук държавата мисля,че трябва да си поеме едни фукции и задължението си към данъкоплатците или променете законите
0
 
 
Никоя майка не е била достатъчно "самотна", щом е родила 5 парчета...
Aнонимен
на 30.08.2013 г.
0
 
 
в нормалните държави никой безнаказано не може да изостави 5 деца
Aнонимен
на 30.08.2013 г.
0
 
 
Не знам къде са тези ... Но в една държава България някъде в Европа има милиони от тези ..... Правят деца за помощи и после искат от българите да работят и съвестно да си плашат данъците и да им дават помощите съвестно. ???? Кои ли са тия????
Aнонимен
на 30.08.2013 г.
0
 
 
Циганите изобщо не плащат ток,но не им го спират !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи във Варна
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: