Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Един от "Килърите" поиска домашен арест заради болежки, отказаха му
Автор: Екип Varna24.bg 12:48 / 19.11.2013Коментари (0)3620
© Bulfoto
Днешното заседание по въззивно наказателно дело 194 от 2013 година, известно като делото срещу престъпната група на "Килърите", започна с изслушване на Съдебно медицинската експертиза(СМЕ), назначена от съда във връзка със здравословното състояние на подсъдимия Янко Попов.

Бившият хижар е подал пред Варненския апелативен съд молба да бъде изменена мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека. Припомняме, че наказанието, което ШОС наложи на Янко Попов е 17 години "лишаване от свобода". Той беше признат за виновен като помагач в убийството на Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 г. в Шумен и за участието му в престъпната група. Според адвоката на Попов здравето на подсъдимия е силно влошено, особено след прекаран исхeмичен инсулт и без възможност за рехабилитация в условията на ареста. Защитата поиска "домашен арест" за хижаря, за да се лекува по-адекватно.

Трима съдебни медици - невролог, пулмолог и кардиолог констатират, че здравословното състояние на Попов, диагностициран с няколко заболявания е от много години, за което му е предписано медикаментозно лечение. Експертите са казали, че не могат да бъдат категорични дали здравословното състояние на подсъдимия е съвместимо с условията в местата за лишаване от свобода.

Варненският апелативен съд остави без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение на Янко Попов. Въззивната апелативна инстанция посочи в своето определение, че в заключението на експертите се посочват 3 стари заболявания на Попов, които датират от преди задържането му под стража. Според съда и трите заболявания имат стандартно абмулаторно лечение и няма нови обстоятелства, свързани със здравето на подсъдимия, които да налагат изменение в по-лека на мярката му за неотклонине.

Делото продължи с процедура по събиране на нови доказателства и искания, представени пред съда. Апелативната прокуратура представи пред Апелативния съд 7 писмени доказателства, свързани с твърдения, направени от подсъдимите в хода на делото пред първата съдебна инстанция. Сред писмените доказателства е справка за Актуалното състояние на фирма "Емпаер ООД", създадена през 2006 година. Съдружници в нея са съпругите на Петър Стоянов и на Янко Попов. Това доказателство се представя с оглед твърденията на двамата иподсъдими, че се познават след 2009 година. Другите справки, представени от обвинението изясняват твърдения на Стоянов във връзка с участието му в търговско дружество, съвместно с Емил Трухчев, както и с познанството му с Драгомир Генов.

Прокуратурата представи пред съда и справка от ГД на полицията, относно пътуванията на Стоянов през 2007 година, с оглед проверка на обясненията му, че през м.Август 2007 година не е бил в България. Защитата на Петър Стоянов поиска от съда отвода на прокурор Ася Петрова и представи редица искания. Сред тях е искането на назначаването на нова Съдебно Счетоводна експертиза, която да установи дяловете на Емил Кюлев и на Георги Вълев в Тракия банк. Според адвокат Беров тази експертиза ще запълни доказателствените празноти и ще изясни взаимоотношенията между Кюлев, Вълев и убития Румен Рачев. Адвокатите на Стоянов поискаха от съда оперативните разработки по делото "Килърите" и тази за смъртта на Румен Рачев. Друго искане е съдът да призове като свидетел по делото и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, за да представи пред Апелативния съд доказателства , свързани с медийните му твърдения, че Петър Стоянов е убил Юри Галев и че бил извършил и други убийства. Защитата поиска бившият вицепремиер да изясни кога се е срещал със Стоянов във Варна и за какво са разговаряли. Други искания, представени от защитата на Сумиста са като свидетел по това дело да бъде призован комисар Валентин Цолевски, за когото твърдят, че е имал нарочни контакти с лица, призовани като свидетели в процеса, както и, че във времето, когато делото е било пред първата съдебна инстанция комисарят ежедневно е контактувал с прокурор Ася Петрова. Делото продължава с искания, представени от подсъдимия Петър Стоянов.



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: