Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прокурорите отрязаха искания на "килърите"
Автор: Екип Varna24.bg 17:26 / 19.11.2013Коментари (0)1164
© Bulfoto
Наблюдаващите прокурори пред въззивната апелативна инстанция считат за необосновано искането на адвокатите за назначаването на нова Съдебно Счетоводна експертиза по делото на "Килърите" пред Варненски апелативен съд.

Припомняме, че адвокатите поискаха експерти да установят дяловете на Емил Кюлев и на Георги Вълев в "Тракия банк", движението на дяловете между съдружниците и връзката между тях. Според адвокат Беров тази експертиза ще запълни доказателствените празноти и ще изясни взаимоотношенията между Кюлев, Вълев и убития Румен Рачев. Държавното обвинение счита обаче, че по казуса "Тракия банк" в хода на процеса пред първата съдебна инстанция са събрани множество писмени доказателства (счетоводни документи, банкови извлечения, платежни нареждания, искови претенции, споразумения, договори и множество счетоводни документи), както и гласни доказателства (показанията на Иво Прокопиев, Георги Лупов, Ани Минчева и др.), които установяват по безспорен начин исканите от адвокатите нови доказателства. Те припомнят, че Весела Кюлева и Емил Кюлев, които адвокатите поискаха да бъдат разпитани от Апелативния съд, нямат лични и непосредствени впечатления от водените между акционерите преговори, тъй като не са присъствали на тях.

Оперативните разработки не са доказателствен източник, посочи прокурор Ася Петрова и настоя искането за предоставяне на оперативните дела за убийствата на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев да бъдат оставени от Апелативния съд без уважение. Обвинението счита, че исканията да допълнителни разпити на множество свидетели, посочени от адвокатите на подсъдимите, в това число и на бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов не се налага. Дали Цветанов е познавал Петър Стоянов преди настоящото дело е неотносимо към този процес, твърди обвинението. Обвинението преценява, че обстоятелствата, които адвокатите считат, че може да се съберат допълнително вече са установени по безспорен начин. Що се отнася до искането за провеждане на няколко очни ставки, прокуратурата посочи, че те не биха довели до изясняване на обективната истина по делото. Показанията на някои от свидетелите са проверени и по други способи, посочи прокуратурата и са приети от първоинстанционния съд като достоверни.



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: