Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Одобриха проект на Варна, дават ни 3,9 млн.лв. за социални жилища
Автор: Екип Varna24.bg 09:51 / 28.01.2014Коментари (12)3780
© Varna24.bg
С решение на ръководителя на управляващия орган на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. е одобрено за финансиране проектно предложение на Община Варна на обща стойност на безвъзмездната финансова помощ 3 889 918,03 лв., от които 3 306 430,33 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (85%) и 583 487,70 лв. - съфинансиране от националния бюджет (15%).

Одобреното проектно предложение е пилотен модел за интегрирани интервенции за осигуряване на съвременни социални жилища и за трайно и устойчиво решаване на проблемите, свързани с интеграцията на хората в неравностойно и уязвимо положение.

Проектното предложение "Подкрепа за осигуряване на съвременни социални жилища в община Варна" предвижда изграждане на нова жилищна сграда с 42 съвременни социални жилища за настаняване на уязвими социално слаби групи от населението. Те ще бъдат осигурени с основни битови условия за живеене и ще отговарят на изискванията за достъпна среда за хора с увреждания.

Община Варна ще осъществи интегрирания характер на проекта чрез предоставяне на "социален пакет" от мерки, насочени към интеграция на социално уязвимите групи, които ще бъдат настанени в социалните жилища в т.ч. заетост, образование професионална квалификация, придобиване на здравни и социални компетенции и др.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.01.2014 г.
0
 
 
Това човешката злоба е лошо нещо. Прави се една кауза, да подчертая не за ромите, за сираци напуснали заведенията, аз лично съм един от тях, не търпя някакъв тук да ме квалифицира, за хора със слаб статут, които са обречени на невъзможност да се справят във града в който си плащат като тебе данаците и работят, да те подчертая, компютърен специялист съм, не съм виновен че майка ми ме е захвърлила. Тези жилища ще задоволят не циганите, само общества които напускат домовете във Варна и окръга, или инвалиди които нямат каде да отидат, или семейста които са на улицата. Аз не мога да повярвам че има толкова голяма злобва във очите на хората които не познават страданието, не познават какво значи да си млад, и да нямаш нито един родител, просто съжалявам че тук няма хора със сърца. ИЗЛИШНО Е КАЗАНО ЦИГАНИ НЯМА ДА КОЛОНИЗИРАТ ЖИЛИЩАТА, А ЛИЦА КОИТО СА СЕ КАРТОТЕКИРАЛИ, ЗА ТОВА СЕ ИСКА ДА СИ ГРАМОТЕН, И ДЕЦА НАПУСНАЛИ ДОМОВЕТЕ ЗА СИРАЦИ, С ПРЕДИМСТВО КРЪГЛИ СИРАЦИ, ТЕЗИ ХОРА МОЖЕ БИ ЩЕ ВИ НАУЧАТ КАКВО Е ДОБРО, И ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВАТА ОТ ЧАШАТА ЗЛОБА КОЯТО ЕЖЕДНЕВНО ОТ ЗАВИСТ ПИЕТЕ. БМАГОДАРЕН СЪМ НА ХПОРАТА НАПИСАЛИ ТОЗИ ПРОЕК, ХОРА КОИТО ПОЗНАВАМ, И ПРЕД КОИТО СА ВИДЯЛИ НАИСТИНА СЪСИПАНИ ХОРА КОИТО СА ГОТОВИ ДА СЛОЖАТ КРАЙ НА ЖИВОТА СИ, ЗАРАДИ НИСКАТА ПРЕСПЕКТИВНОСТ В ТАЗИ СТРАНА. КОЯ Е ТАЗИ РАБОТА КОЯТО ЩЕ ТИ ДАДЕ ДОХОД ЗА ДА СИ ЗЕМЕШ ЖИЛИЩЕ, ЗАПЛАЩАНЕТО В ТАЗИ РОДИНА Е МИЗЕРНО, НО ВСЕ ПАК ВСЕКИ МЕСЕЦ АЗ СИ ПЛАЩАМ ДАНАЦИТЕ ОСИГУРОВКИТЕ И ДОПРИНАСЯМ В БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА. КАКВО ПРЕЧИ ДЪРЖАВАТА ДА ДАДЕ ШАНС НА СИРАЦИТЕ НЕ САМО ВЪВ ВАРНА А ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВА. ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА СИРАЦИТЕ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА КОЙТО ОБИКАЛЯ ГРАДОВЕТЕ И АЛАРМИРА ЗА НЕВЕРОЯТНИ СЛУЧАИ ЗА КОИТО СИ ЗАТВАРЯМЕ ЕЖЕДНЕВНО ОЧИТЕ. ГОСПОДИН СЛАВИ МИХАЙЛОВ. ИСКАМ СЪЩО ТАКА ДА ПОЗДРАВЯ ДИРЕКЦИЯ СОЦЯЛНИ ДЕЙНОСТИ И ЖИЛИЩНА ПОЛИТИКА, И КМЕТА КОЙТО НАИСТИНА НАПРАВИ ПОДЕН НА ЗАСТОЕЛИТЕ РАЖДЯСАЛИ ПРОБЛЕМИ НА ГРАДА. А НА ВАС ХОРА СЪЩО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗАРЕДЕТЕ СЕ С ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ И РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ЖИЛИЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТРОЯТ ЗАЩОТО ИСТОРИЯТА НА ВАРНА НЕ ПОЗНАВА ЕДНО ПОСТРОЕНО ЖИЛИЩЕ ЗА СИРАЧЕ ВЪВ ГРАДА И ВАРНА ЩЕ ЗАПЪЛНИ ТАЗИ ПРАЗНИНА, ЛОША СТАТИСТИКА, ЩЕ ДАДЕ НА ВЪСПИТАНИЦИ ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ, И ДА ЗАПОЧНАТ НОРМАЛЕН ЖИВОТ КАКЪВТО ВИЕ ВОДИТЕ.
0
 
 
срамно е при нали4ие на толкова безстопанствени имоти да отделим по 50 000 еуро за йили6те на малцинства! Има и по-евтини непродадени в района, изкупете ги и ги преотдаите на нуйдае6тите се. Но по-добре цяло гето построите и поставете на колене работе6тите млади семеиства вув Вузрайдане да треперят за децата си всеки ден. Суседите 6те са с йили6та подарук, а те не6тастниците нека работят да погасяват кредити, а децата им да будат обирани и тормозени. Супер е от икономи4еска и грайданска гледна то4ка!
0
 
 
излиза 4е когато си в неравностоини полойение те интегрират с йили6те за 100 000 лева в добър варненски квартал!!
0
 
 
а няма да коментирам мястото където искат да ги строят , между луксозния Орхид хил и всички останали нови кооперации във възраждане където живеят само млади семейства ??? Една детска градина мисля че ще е по удачна !!
0
 
 
Добре де , ама защо .Толкова ли не можахте да се откажете от комисионната си . А да им е честито на комшиите , ще имат трайна гледка към горящи гуми , свободни коне и ново гето.
Aнонимен
на 28.01.2014 г.
0
 
 
Ето един проект който не искам да се одобрява, започва и довършва. Само ще им удължат агонията.
0
 
 
за циганите ми за кои и за сирииците
0
 
 
тря да одобрят някъа формула за направата на сапун и веро от тях !
Aнонимен
на 28.01.2014 г.
0
 
 
По голяма глупост за Варна не можеше да се случи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: