Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Гарга стана хит във варненско заведение, пуши, пие и краде захарчета в бара
Автор: Екип Varna24.bg 12:37 / 12.02.2014Коментари (9)8689
© Impact Press Group
Запознайте се с игривия, но нахалничък Гаргарон. Той е голям сладур, но е птица със собствена визия за своето бъдеще. Преди три дни решил, че трябва да смени квартирата и неканен се настанил в мотобар в кв. "Възраждане". Оттогава просто отказва да напусне.

"Всъщност това е гарга чавка. Дойде преди няколко дни. Кацна в двора пред заведението, хареса дъщеря ми и остана тук. Когато тя е наоколо, постоянно ходи по петите й. Защитава я", разказва с усмивка собственикът на бара Здравко Йорданов, републикански и балкански мотошампион. На най-горния рафт на бара си е изложил само част от медалите и купите, които е спечелил в миналото от мотосъстезания. А докато разказва скромно за постиженията си, Гаргарон се перчи пред фотоапарата и демонстрира умения. Прехвърча от стол на стол, разхожда се по бара, краде захарчета, пийва си водичка и кафенце директно от предложената му чашка. Научил е къде Здравко държи стотинките. И тях много обича.

"Всичко, което лъщи, го привлича и краде", смее се управителят. Дали Гаргарон е противник на цигарите или не, малко е трудно да се каже. Но именно папиросите са нещо, към което нахалничкият му клюн се стреми. Краде цигарите и бяга, за да ги направи на пух и прах. Опиташ ли се да му вземеш цигарата, с лекота се изплъзва, без да изтърве плячката си.

"Разказах на един познат за новодомеца си и той сподели, че по същия начин една гарга дошла при него в гаража преди години и там си останала. Е, след това котката му я докопала, но птицата била добър приятел и му правела компания дори на по чашка ракийка", смее се бившият спортист.

Някои от клиентите се смущават от Гаргарон, защото не го познават. Мислят, че ще ги клъвне. А той ходи при хората не за да ги нарани, а просто да поиграе и да се изперчи, или пък да открадне нещо лъскавичко.

"Мен ме е страх от този звяр", шегува се клиент и се престорва, че си тръгва. "Има хора, които специално заради него идват в заведението, защото тези дни стана хит", казва Здравко. "Голяма сладурана е гаргата, много е красива. Ама сега може да кръстя бара "Бар на късмета". Така, като се изака Гаргарон върху някой клиент, да не се сърди, защото това ще е на късмет. Така ще мога да излизам от положение", шегува се управителят на бара.

Пиюка като алармите на колите

И докато ми разказва за новодомеца, Гаргарон вече е излязъл пред заведението, припича се на слънце и току съска на някой автомобил. Само за два дни сам се е научил да имитира алармите на колите и клаксоните. На всичко отгоре с удоволствие демонстрира наученото, като види, че са се събрали повечко хора.

Гаргарон е не просто добре дошъл в бара на Здравко. Той е част от онова, което мъжът се опитва да създаде в заведението си - близост, малко общество на мотористи, приятелство.

"С това заведение се опитвам и да оцелявам, защото в България колкото и пъти да си развявал родния флаг по чужди земи, след време те изхвърлят на улицата", коментира бившият спортист. Той е единственият български мотосъстезател, който е стигнал до световен полуфинал. Печелил е и на балканско, и на републиканско състезание. За последно взима шампионски медал през 1996 г.

"Макар че целият ми живот е свързан с мотоциклетите и състезанията, от 2002 г. насам оцелявам като всеки друг. Истината е, че след време всички постижения се забравят и никой вече не ти обръща внимание. Не става въпрос за мен, а за десетки родни таланти, които заминаха от този свят, и то в голяма мизерия, защото са били забравени приживе и хората се сещат за тях чак след смъртта им, казвайки колко хубави хора били. Българинът като цяло не си цени хората и талантите, както и всичко останало. Оставаш на пътя и това е", казва с мрачна усмивка Здравко. Но Гаргарон прави поредната си малка поразийка, с която прогонва тъгата и всички пак се вторачваме в палавото пиле, което не допуска за дълго да излезе от центъра на всеобщото внимание.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
0
 
 
мотобар в кв. "Възраждане".
0
 
 
Злобен човек българина бърза да направи на хубавото мръсно, от завист.
0
 
 
и лети пияна по варненското небе! глоба за такива
0
 
 
Подобна срещнах на плажа в Аспарухово, непрекъснато заравяше фасовете в пясъка и дърпаше шише от ракия, дразнеше я :) много смешна, но нямаше с какво да я снимам тогава.
0
 
 
кажете адреса на заведението,за да отидем да пием по кафе и да видим пти4ето
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: