Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Румънци подкрепиха Варна като кандидат за Европейска младежка столица
Автор: Екип Varna24.bg 13:56 / 14.02.2014Коментари (0)1924
©
Кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 г. получи подкрепа от румънския град Клуж Напока, който бе избран да носи престижната титла през 2015 г. Това стана ясно по време на среща между кмета на Варна Иван Портних и Андраш Фаркаш и Адриян Русо, представители на младежки организации от румънския град.

В разговорите взеха участие заместник-кметовете Пейчо Пейчев, Бисер Младенов и Пламена Маринова, председателят на ОбС Иван Луков, председателят на постоянната комисия "Младежки дейности и спорт" на Общински съвет Варна Благомира Александрова, директорът на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" Лилия Христова и екипът по разработване на кандидатурата. Официални гости бяха Светлозар Даскалов от Националния център европейски програми и инициативи при министерство на "Младежта и спорта" и Лилия Еленкова, председател на Управителния съвет на националния младежки форум.

Пред гостите бе представена новата концепция за кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица 2017 г., а кметът Иван Портних подписа документите за участие в първия етап на конкурса на Европейския младежки форум.

"Заедно с моите колеги работим много тясно с младежките организации в града, използвам случая да благодаря на младите хора, които активно подкрепят общината в нейните инициативи. Положихме много усилия в каузата да реализираме успешно кандидатурата ни за 2016 г. За съжаление, останахме втори в надпреварата. Това обаче още повече ни мотивира да се борим за приза! Ще направим всичко възможно и вярвам, че този път ще успеем да станем Европейска младежка столица през 2017 г.!", коментира кметът Иван Портних.

Работата по кандидатурата се осъществява от екип от служители на община Варна - Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", отдел "Младежки дейности", и представители на неправителствения младежки сектор в града. По време на срещата стана ясно, че има Варна вече има подкрепа за каузата от Министерството на младежта и спорта, и от Националния младежки форум.

Европейска столица на младежта е инициатива на Европейския младежки форум, която стартира през 2009 г. Това е титла, която се присъжда на европейски град за период от една година. Основното предимство на титлата е, че тя дава шанс за презентиране и популяризиране на културни и исторически ценности през призмата на младежкия поглед.

Варна надгражда опита си от предходни години и заявява сериозната си амбиция да бъде припозната като основен фактор в определянето на бъдещи общоевропейски младежки политики.По време на годишната среща на Младежкия форум за партньорство с местната власт младежките организации от града заявиха отново своята воля да се включат и тази година в надпреварата за спечелване на титлата за 2017г.




Още по темата: общо новини по темата: 143
26.04.2018 »
15.12.2017 »
17.11.2017 »
08.11.2017 »
03.11.2017 »
11.10.2017 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: