Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
САЩ предупредиха Русия заради Крим
Автор: Екип Varna24.bg 11:01 / 09.03.2014Коментари (9)1726
©
САЩ предупредиха Русия, че всеки ход за присъединяването на Крим ще затвори вратата за дипломацията. Американският държавен секретар Джон Кери е заявил в разговор с руския си колега Сергей Лавров, че Крим е част от Украйна и че Москва трябва да избягва военната ескалация. 

Кери е дал да се разбере, че продължаващата военна ескалация и провокациите в Крим или на друго място в Украйна, както и стъпките към присъединяване на Крим към Русия ще затворят възможностите за дипломация и е призовал към крайна сдържаност, каза представител на Държавния департамент на САЩ. 

От своя страна, ръководителят на обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Мартин Демпси заяви, че американските военни са готови да окажат подкрепа на своите съюзници в Европа, а също така и на Украйна. САЩ изпращат ясен сигнал към Русия, че са готови да отвърнат на заплахата, каза Мартин Демпси. 

Той отбеляза, че американските дипломати работят денонощно, за да намерят изход от ситуацията със завзетия от Русия полуостров Крим. Генералът посочи още, че е разговарял с руските си колеги и е показал ясно, че САЩ са готови да отговорят подобаващо ако се наложи.

Междувременно, американският президент Барак Обама обсъди задълбочаващата се криза със световните лидери. Белият дом потвърди, че Обама е говорил с френския президент Франсоа Оланд, британския премиер Дейвид Камерън и президента на Италия Матео Ренци. 

Американският президент е провел и конферентен разговор с лидерите на Литва, Латвия и Естония. Камерън и Обама са на мнение, че предстоящият референдум в Крим е нелегитимен, и че всички опити на Русия да го оправдае ще доведат до последствия.

Гледната точка на Камерън по този въпрос е съвпаднала и с тази на канадския му колега Стивън Харпър, с когото са обсъдили също и необходимостта от предоставяне на финансова помощ за Украйна от страна на Международния валутен фонд. От Париж съобщиха, че Оланд и Обама са обсъждали евентуални "нови мерки" срещу Русия. 

В същото време бе съобщено, мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за пореден път не е била допусната на територията на Крим и че са били изстреляни предупредителни изстрели, когато наблюдателите са направили опит да навлязат на полуострова.

От Организацията посочват, че при инцидента, станал в Армянск, няма ранени. 

Това е третият път, в който наблюдателите на ОССЕ не са допускани до територията на Крим, която се контролира от проруски сили. 

Вчера колона от военни камиони е навлязла в Симферопол. Броят на товарните автомобили, които са превозвали военнослужещи, е надхвърлял 70. 

Превозните средства са били без регистрационни номера. Колоната е била съпроводена от полицейски автомобил на руската военна автомобилна инспекция. По-рано бе съобщено, че в Симферопол е пристигнала колона от близо 90 военни машини, съпровождани от руската автомобилна инспекция. 

По данни на украинската Държавна гранична служба, в Крим се намират около 30 000 руски военнослужещи.

Докато Москва затяга военната си хватка около Кримския полуостров, про-руските власти насрочиха за 16 март референдум за отделянето на региона от Украйна и присъединяването му към Русия. 

Действащият украински външен министър Андрей Дещица в събота призова за дипломатическо решение и мирен край на кризата. Той заяви, че Украйна е отворена към всяка възможност, която води до конкретни резултати, но подчерта, че "Крим е и ще остане украинска територия".


Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.03.2014 г.
+1
 
 
"САЩ предупредиха..." , "Кери е дал да се разбере..." , "Камерън и Обама са на мнение..." Ха-ха - крадецът вика ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА. Обама, явно се нуждае от повече образование, че на Русия НИКОЙ НЕ МОЖЕ НАЗИДАТЕЛНО ДА ВДИГА ПРЪСТ, както и да си направи труд да се доучи по история относно Крим, който винаги е бил руски, докато комунистическият диктатор Хрушчов, не го е присъединил административно към Украинската ССР, съвсем скоро след смъртта на Сталин, в стремежа си да заличи следите и вината си за лично от него отправено до Сталин писмо за разрешение да унищожи няколко хиляди украинци... Та... добре е "ония служби" в САЩ да ограмотят Обама, формално поне да не говори неистини. Иначе у нас подслушвачите ги наричат "Ушев".
+1
 
 
Не дай си Боже, защото конфликта много бързо ще се разрасне, страшно даже да помисля, до какви размери!! Това не е Абхазия или Осетия, които нямат нищо, освен градини с кисели мандарини (затова Запада и "премълча" през 2008)... А за Русия Крим, освен въпрос на престиж (има вече една "изгубена" Кримска война през 1853-1856), е и надеждна естествена граница и изход към Средиземноморието, което, апропо, се простира на три континента,.. а и, наистина, много тесни и преплетени хорски съдби и връзки в Източна Украйна... Ох, как не искам война! За другата страна в конфликта - също ми е страх даже да помисля какво ги очаква... P.S. Не говоря за американци - те не воюват на и за своята земя,.. те са като чакали: дебнат да ръфнат там, където е "хлабаво" - от това се прехванват :((
Aнонимен
на 09.03.2014 г.
-4
 
 
В Крим ще има война !
+4
 
 
И какво ще направиш, бе, Обамчо, ще им се скараш ли? Ще дръпнеш на Путин ушите?
+4
 
 
Хамериканците ще направят някоя беля.
+2
 
 
Тия протестантски янки много искат да са "нъмбър уан" навсякъде. А тоя да вземе да иде в ЗООПАРК
+3
 
 
Русия няма да отстъпи за Крим . първо защото това е руска теритирия , която един колхозник по волята на съдбата станал първи секретар на КПСС ,украинец по произкод подарил на украйна преди 60 години. Е докато украйна беше в рамките на Русия това не беше проблем , но сега когато америка и нато искат да присъединят украйна към ЕС за да могат да стъпят до границата на Русия и да придибият контрол над природните ресурси на източа украйна нещата стават съвсем други. второ Русуя няма да отстъпи защото това ще означава край за нея като велика сила с която трябва да се съобразявят и няма кой да спре америнците да си прявят каквото искат по света , а поне до сега от това не е произлязло нищо хубаво. така че ситуацията е много опасна и въпроса е кой ще е по глупвия да натисне бутона първи. според мен ЕС и НАТО трябва да се откажат от Крим и малко територия ако искат да присъединят Украина не че толкова ги е грижа за народа (те още не знаят какво ги чака)иначе това може да е последната война защото Русия не Сърбия или ИРАК.
+3
 
 
Ами няма да им стиска на щатите да бомбардират руските военни части. Това само е един дипломатически цирк, в който ролите са разпределени и се изпълняват добросъвестно от участниците.
Aнонимен
на 09.03.2014 г.
+12
 
 
"Крим е, и ще остане украинска" е като "Косово е, и ще остане сръбско". Разликата е само в това коя велика сила на коя страна застава. САЩ щели да помогнат на Украйна /може би като бомбандират Крим/?? Тяхната помощ е все под формата на бомби
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: