Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Румънски туристи окупираха морските ни курорти за празниците
Автор: Екип Varna24.bg 14:58 / 18.04.2014Коментари (0)737
© Bulphoto
Над половин милион българи ще пътуват някъде за празниците. България обаче е популярна дестинация и за чужденицте по Великден. Много румънци наример решиха да празнуват по курортите ни в далечното за тях Южно Черноморие.

В Слънчев бряг само няколко хотела отварят врати през Великденските празници. Главно заради летовниците от Румъния. В един от работещите хотели са резервирани 90 на сто от леглата, съобщава БТВ.

"Главно са румънски туристи, има и българи, но не толкова много, колкото румънските. За конкретният случай говорим за 10 към 1 в полза на румънските гости", казва Михаил Попов.

Хотелиерът е отворил, защото два-три дни след празниците има групови резервации за австрийски почиващи пенсионери. Повечето хотели в най-големия курортен комплекс обаче ще останат затворени, тъй като реално началото на активния летен сезон започва на 15 май.

Отваряйки сега, хотелиерите ще претърпят огромни загуби за електричество, заплати и осигуровки. Самата подготовка изисква време.

"Последните две седмици много усилено работим по довършителни работи, почистване на хотела, тъй като очакваме повече от 1400 души за великденските празници", допълва Красимира Михова.

Туристите предпочитат да пътуват със собствен транспорт за почивката от няколко дни и избират градовете с история, като Несебър. "Избрах България и приятелите ми също, защото това е една много красива страна и особено Несебър. По това време градът не е препълнен с гости и може спокойно да се разгледа", подчертава Едуард Томесек.

По данни на туроператори, българите предпочитат чужбина. Груповите пътувания са много по-малко от индивидуалните. Особено младите летовници предпочитат да пътуват с личния си автомобил.

И така официалните почивни дни са днешният, който се слива със събота, неделя и понеделник. Но през май ни очаква още една глътка въздух. На Гергьовден ни чака шестдневна ваканция. Тя започва от 1 май и приключва на 6-и. Но, ако сте достатъчно съобразителни, можете да вземете и следващите три дни от седмицата и така със събота и неделя ще се съберат общо 11 почивни дни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: