Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бум на популацията на бездомните кучета във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:07 / 22.04.2014Коментари (5)1704
© Bulfoto
Бейби бум сред бездомните кучета се наблюдава във Варна през последните дни. Основна вина за голямата популация на безстопанствените песове в града имат както естествените закони на природата, така и проблемите, които се натрупаха в последно време около общинския кучкарник. Миналата година приютът в Каменар реално бе блокиран - дълго време беше без директор, а след като беше назначен нов, се оказа с проблемни документи. След това се наложи ремонт на първо хале по предписание на Агенцията по безопасност на храните. Справки за кастрацията на бездомните кучета в града за месеците октомври и ноември сочат, че такава не се е извършвала. Всичко това е довело до голямата популация на бездомни кучета във Варна тази пролет, коментират специалистите.

В момента приютът има нов директор, който работи "на пълни обороти", според председателя на комисията по сигурност към местния парламент Станислав Темелков. Въпреки това градът се обслужва само от един автомобил за проверки, който през два дни е на ремонт.

Част от решенията на проблема са осиновяването на куче от приюта, безплатна кастрация на домашните животни, собственост на социалнослаби граждани, и адекватна реакция от страна на оперативния дежурен в община Варна, който да приема сигнали на тел. 052/820-112 за агресивни животни, коментира зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.

15 кучета са били осиновени от приюта от началото на годината до 26 март. За 2013 г. нови стопани са намерили 112 животни. В момента има около 70 животни и всяко може да бъде осиновено. Процедурата е максимално опростена. Подава се искане в администрацията на приюта и се попълва декларация. Това отнема не повече от час. След това от администрацията на кучкарника са длъжни да проверяват условията, при които се настаняват осиновените животни, поясни още Тодор Иванов.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не. В квартал Левски дори намаляха :)
0
 
 
Лошо, много лошо - имам усещането, че това се прави нарочно ! И в Гърция и в Румъния има доста бездомни кучета, но си личи че вече са доса стари и не се плодят като мишки както е тук,защото всичко е под контрол- животните са кастрирани навреме и са оставени в естествена среда, но без опасност да станат огромни глутници, каквито са тук! В края на краищата защо ни накараха да чипираме домашните си любимци и защо плащаме данъци за тях, нали част от тези пари трябва да отидат за необходимата поддръжка на бездомните - получава се така, че този кучкарник цоцка доста парички без да отговаря на целите, за които е създаден! Ами с част от парите с които се финансира да се назначи един ветеринар, който да се грижи за животинките..... а общината за толкова други ненужни неща отпуска средства, какво са 600-700 лв. на месец за тази цел!Ама няма желание да се подобри визията на града!
Aнонимен
на 22.04.2014 г.
0
 
 
Моляя по спокойно. ТАзи дирекция отговаря за много неща. Само една малка част от задълженията и са за кучкарника. Там са обществен ред, търговска дейност, строителен контрол, екологичен контрол.Така, че по полека с квалификациите.
Aнонимен
на 22.04.2014 г.
0
 
 
Защо ли в общината съществива цяла дирекция, поредните лапачи на държавни пари които не са свършили нищо смислено на работното си място, но явно новата политика е да получаваш без да правиш нищо!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: